Programa 37 Ed.
Diamantes en bruto
High School (2º curso)
La Joven Varda
Los Dioses del Anime
Luna de València
mesa redonda
Proyecciones Especiales
Sección Audiovisual Jóvenes
Sección Oficial Cortometrajes
Sección Oficial Largometrajes
Sección Oficial Webseries
Un Futuro de Cine
València Capital del Diseño
dimecres 22 juny
dijous 23 juny
divendres 24 juny
dissabte 25 juny
diumenge 26 juny
dilluns 27 juny
dimarts 28 juny
dimecres 29 juny
dijous 30 juny
divendres 1 juliol
dissabte 2 juliol
22

dimecres

23

dijous

24

divendres

25

dissabte

26

diumenge

27

dilluns

28

dimarts

29

dimecres

30

dijous

01

divendres

02

dissabte

10h
11h
12h
13h
14h
15h
16h
17h
18h
19h
20h
21h
22h
23h
0h
1h

La Filmoteca

11:30 ICH ICH ICH (SECOND THOUGHTS) 85'
SOL

ICH ICH ICH (SECOND THOUGHTS)

Totalment aclaparada per la proposició de matrimoni del seu nuvi Julien, Marie s'escapa al camp per ordenar les seues idees, però en lloc de trobar la pau, es veu sorpresa per uns pensaments personificats. Les coses es compliquen quan apareix Julian, amb els seus pensaments personificats. Ich Ich Ich és una història surrealista que explora amb humor la resistència d'una relació i la recerca del jo.

17:30 TOUT EST PARDONNÉ 105'
LdV

TOUT EST PARDONNÉ

Victor, la seua dona Annette i la seua filla Pamela estan a punt d'abandonar Viena per traslladar-se a París. Annette vol creure que Viena exerceix sobre Victor una influència negativa que fa que siga un irresponsable, i té l'esperança que algun dia recupere el seny i la seua vida conjugal s'estabilitze. Però a París la situació empitjora definitivament i trenquen la seua relació. Onze anys després, Pamela, que ja té 17 anys, busca el seu pare per intentar comprendre'l.

20:00 EIGA ODD TAXI: IN THE WOODS ( 映画 「オッドタクシー イン・ザ・ウッズ) 128'
LDdA

EIGA ODD TAXI: IN THE WOODS ( 映画 「オッドタクシー イン・ザ・ウッズ)

Kotogawa és un taxista excèntric de 41 anys, sense família i sense molta inclinació pels altres. Manté converses amb els seus clients, inclòs un estudiant universitari que vol tornar-se viral, una infermera que oculta un secret, un comediant sense èxit, una rude llista de carrers i una prometedora idol. Aquestes converses ho porten fins a una xica que ha desaparegut.

10h
11h
12h
13h
14h
15h
16h
17h
18h
19h
20h
21h
22h
23h
0h
1h

Sala 7

11:00 MESA REDONDA: ESCRIBE Y TRIUNFA
SOW

MESA REDONDA: ESCRIBE Y TRIUNFA

Mesa redonda con Rebecca Windsor (Director of the Warner Bros. Television Workshop).  

Rebecca Windsor és la vicepresidenta i directora de la Warner Bros. Television Workshop, el principal programa d'escriptura i direcció per a artistes que busquen llançar les seues carreres televisives. Com una extensió del seu paper desenvolupant nous talents, Rebecca va ajudar a llançar Warner Bros. marca digital Stage13, que supervisa l'aclamat Snatchers, que es va estrenar en el Festival de Cinema de Sundance i SXSW, i Especial, que es va estrenar en Netflix i va obtindre quatre nominacions als Emmy. Anteriorment, va ser la Gerent d'Iniciativa de Producció Creativa del Programa de Llargmetratges de l'Institut de Sundance, jugant un paper clau en la coordinació dels Screenwriters and Directors Labs, Episodic Story Lab i Creative Producing Lab i Summit. Abans de Sundance, Rebecca va ser Gerent de Desenvolupament en la companyia de televisió Samuel L. Jackson, UppiTV, i en Mandeville Films. Va començar la seua carrera com a assistent en l'Agència Broder Webb Chervin Silbermann i ICM. Nadiua de Sant Diego, va assistir a la Universitat de Northwestern, on va rebre una llicenciatura en Teatre.
  ENTRADA GRATUITA HASTA COMPLETAR AFORO.

12:00 Webseries programa 1 + Q&A
SOW

Webseries programa 1 + Q&A

A continuació es detallen les webseries que podràs veure el dissabte 25 de juny des de les 12:00H a la Sala 7 (Teatre Rialto). Fes clic en el títol de les webseries per a visualitzar la seua fitxa.

16:00 Webseries Programa 2 + Q & A
SOW

Webseries Programa 2 + Q & A

A continuació es detallen les webseries que podràs veure el dissabte 25 de juny des de les 16:00H a la Sala 7 (Teatre Rialto). Fes clic en el títol de les webseries per a visualitzar la seua fitxa.

17:00 Podcast: la nueva incubadora audiovisual 60'
SOW

Podcast: la nueva incubadora audiovisual

Con Eugenio Viñas (periodista y productor).

18:00 TAULA REDONA: COM FINANÇAR I MONETITZAR LA TEUA WEBSERIE
SOW

TAULA REDONA: COM FINANÇAR I MONETITZAR LA TEUA WEBSERIE

Taula Redona amb Luke Eve (director i productor de cinema australià). ENTRADA GRATUÏTA FINS A COMPLETAR AFORAMENT.

La Filmoteca

11:30 HAPPINESS 131'
SOL

HAPPINESS

Per al seu treball com influencer, es vist de taronja i llueix un ampli somriure. La marca 'Felicitat' és la seua doctrina, però la seua casa és un lloc fosc on la força bruta ha governat durant anys. Aquesta pel·lícula ens mostra el que costa escapar del parany de la misogínia

17:30 QUIERO COMERME TU PÁNCREAS (君の膵臓をたべたい) 109'
LDdA

QUIERO COMERME TU PÁNCREAS (君の膵臓をたべたい)

Aquesta és la història d'una xica amb una malaltia pancreàtica terminal, un xic que li guarda el secret i una relació que encara no té nom…

20:00 GERANIUM 81'
SOL

GERANIUM

Just abans dels exàmens finals, Defne, de 19 anys, ha de tornar a la seua ciutat natal a causa del vessament cerebral que ha patit son pare. Les seues sessions de rehabilitació els donaran l'oportunitat de guarir la seua relació fràgil, però prompte la jove es veu embolicada en un drama familiar i és testimoni del suïcidi de la seua tia amb unes pastilles sense recepta que ella mateixa li ha proporcionat. Angoixada pel sentiment de culpa, poc a poc va perdent la seua innocència i qüestionant la seua pròpia noció de la justícia.

22:30 JET LAG 111'
SOL

JET LAG

Una pel·lícula-assaig personal rodada en un DV enlluernador es mou entre diferents temps i llocs amb una lògica deambulant: un quadern de viatge de quarantena i un viatge familiar que traça línies entre Graz, la Xina i Myanmar, així com entre la intimitat, la memòria i la política.
 

LABA

17:30 TIPOS QUE IMPORTAN 25'
VCdD

TIPOS QUE IMPORTAN

'Tipus que importen' presenta a les persones que, allà pels anys seixanta i pinzell en mà, van començar a omplir de color i calor els carrers de València. Una mostra que dona veu als protagonistes anònims que construeixen la gràfica comercial de València. Professionals de la retolació a mà, la retolació comercial i el disseny, històries personals que ens ajuden a entendre una ciutat i la seua història.
 

18:00 MUD FRONTIER 60'
VCdD

MUD FRONTIER

"Mud Frontier" segueix als fundadors de l'estudi, Ronald Rael i Virginia San Fratello, quan tornen a la terra ancestral de Rael per a reconnectar-se amb el passat i forjar nous mètodes de producció creativa. Motivats per l'abandó de les cases tradicionals de tova que antany cobrien la regió de la Vall de San de Sant Lluís i l'auge dels edificis de formigó, l'estudi ha ha explorat l'ús de la tecnologia d'impressió en 3D per a construir estructures de tova al poble familiar de Rael, La Florida, en el sud de Colorado.
 

20:00 PICTURE CHARACTER (THE EMOJI STORY) 81'
VCdD

PICTURE CHARACTER (THE EMOJI STORY)

El ràpid auge dels emoji 📈(caràcters il·lustrats en japonés) és un fenomen mundial sense precedents. El seu ús generalitzat i la seua capacitat per a transmetre missatges complexos no sols han consolidat el lloc dels emoji com a llenguatge digital emergent 🗣, sinó que han suscitat preguntes difícils 🤔 sobre la creació d'un llenguatge i els tenebrosos vincles de la comunicació digital 😣 amb la identitat i la inclusió.

10h
11h
12h
13h
14h
15h
16h
17h
18h
19h
20h
21h
22h
23h
0h
1h

Sala 7

11:00 TAULA REDONA: "FILMIN TE BUSCA"
SOW

TAULA REDONA: "FILMIN TE BUSCA"

Taula redona amb Elodie Mellado (editora de contingut en Filmin). ELODIE MELLADO: Formada en Comunicació Audiovisual en la Universitat Rovira i Virgili, treballa des de 2012 en la plataforma catalana de VoD, Filmin, on és editora i programadora. Des de 2020, programa també en el REC, Festival Internacional de Cinema de Tarragona i en 2022 s'incorpora a l'equip del Festival de Cinema de Las Palmas de Gran Canaria en la secció Panorama Espanya. ENTRADA GRATUÏTA FINS A COMPLETAR AFORAMENT.

12:00 Webseries Programa 3 + Q&A
SOW

Webseries Programa 3 + Q&A

A continuació es detallen les webseries que podràs veure el diumenge 26 de juny des de les 12:00H a la Sala 7 (Teatre Rialto). Fes clic en el títol de les webseries per a visualitzar la seua fitxa.

16:00 Webseries Programa 4 + Q&A
SOW

Webseries Programa 4 + Q&A

A continuació es detallen les webseries que podràs veure el diumenge 26 de juny des de les 16:00H a la Sala 7 (Teatre Rialto). Fes clic en el títol de les webseries per a visualitzar la seua fitxa.
 

18:00 Taula redona: La meua webserie, una història d'èxit
SOW

Taula redona: La meua webserie, una història d'èxit

Taula redona amb Adjani Salmon (escriptor, director, i actor guanyador de diversos premis amb la seua sèrie “Dreaming Whilst Black”, ara en BBC). SALMÓ ADJANI Adjani, de Jamaica, és un guardonat escriptor-director i actor que només escriu "el que li agrada". A més d'un àvid lector, passa el seu temps observant a la gent, escoltant d'amagat i xarrant a l'atzar amb estranys, sense donar bon ús al seu títol d'arquitectura. En 2019, Dreaming While Black, com a sèrie web va quedar 2n en la Copa del Món de la Sèrie Web amb 36 premis. El pilot de l'adaptació televisiva de BBC3 també ha sigut nominat a diversos premis. Adjani és el 2022 Breakthrough Award Winner per als RTS Awards i BAFTA Winner per al Emerging Talent: Fiction Award com a resultat del seu debut en televisió per a Dreaming While Black.  

La Filmoteca

11:30 LA TANA 90'
SOL

LA TANA

Giulio acaba de fer dihuit anys i viu al camp amb els seus pares. Una vegada més, passará l'estiu amb la seua família i sense eixir de casa. Lia, una jove misteriosa i atrevida, arriba a la casa del costat, deshabitada des de fa anys. Lia inicia Giulio en uns jocs estranys i cada vegada més perillosos. Giulio se sent profundament atret per ella, però encara no ha comprès el que amaga en aquella vella casa abandonada, on ningú no hi pot entrar.

17:30 LE PÈRE DE MES ENFANTS 110'
LdV

LE PÈRE DE MES ENFANTS

Grégoire a tout d’une vie modèle : une épouse qui l’aime, trois filles adorables, et un travail passionnant en tant que producteur de cinéma, auquel il dédie la majeure partie de son temps. Il se repose seulement pendant les week-end en famille, à la campagne, mais ces moments sont aussi précieux que fragiles. Grégoire suscite l’admiration de ses proches par sa prestance et son charisme. Mais sa prestigieuse entreprise et au bord de la faillite ; tant de production, risques et dettes, annonce l’arrivée d’une tempête.

20:00 FEATURE FILM ABOUT LIFE 100'
SOL

FEATURE FILM ABOUT LIFE

La vida de Dovile es veu sacsejada per la mort del seu pare, però no té temps de lamentar-se, ja que ha d'organitzar urgentment el funeral. Tractant que tot siga perfecte, Dovile s'ocupa de tots els detalls i es troba amb situacions cada vegada més estranyes mentre els records de la seua infància la persegueixen.

22:30 INU-OH (犬王) 98'
LDdA

INU-OH (犬王)

Una representació fictícia de la vida de Inu-oh, un intèrpret de teatre musical japonés del segle XIV en l'època de la seua transició de l'art folklòric del sarugaku les tradicions formalitzades del Noh i el kyôgen.

10h
11h
12h
13h
14h
15h
16h
17h
18h
19h
20h
21h
22h
23h
0h
1h

La Filmoteca

11:30 THE STRANGER 112'
SOL

THE STRANGER

En els Alts del Golán ocupats, un desesperat metge sense llicència subverteix les expectatives quan per accident es troba a un soldat de la guerra de Síria ferit.

17:30 UN AMOUR DE JEUNESSE (PRIMER AMOR) 110'
LdV

UN AMOUR DE JEUNESSE (PRIMER AMOR)

Primavera de 1999. Camille, de quince años, y Sullivan, de 19, viven un amor apasionado, pero él partirá para Sudamérica, dejando a Camille dolorida y desesperada. Años más tarde, Camille, que forma una sólida pareja con Lorenz, volverá a encontrarse con Sullivan.

20:00 LA TANA 90'
SOL

LA TANA

Giulio acaba de fer dihuit anys i viu al camp amb els seus pares. Una vegada més, passará l'estiu amb la seua família i sense eixir de casa. Lia, una jove misteriosa i atrevida, arriba a la casa del costat, deshabitada des de fa anys. Lia inicia Giulio en uns jocs estranys i cada vegada més perillosos. Giulio se sent profundament atret per ella, però encara no ha comprès el que amaga en aquella vella casa abandonada, on ningú no hi pot entrar.

22:30 GERANIUM 81'
SOL

GERANIUM

Just abans dels exàmens finals, Defne, de 19 anys, ha de tornar a la seua ciutat natal a causa del vessament cerebral que ha patit son pare. Les seues sessions de rehabilitació els donaran l'oportunitat de guarir la seua relació fràgil, però prompte la jove es veu embolicada en un drama familiar i és testimoni del suïcidi de la seua tia amb unes pastilles sense recepta que ella mateixa li ha proporcionat. Angoixada pel sentiment de culpa, poc a poc va perdent la seua innocència i qüestionant la seua pròpia noció de la justícia.

10h
11h
12h
13h
14h
15h
16h
17h
18h
19h
20h
21h
22h
23h
0h
1h
10h
11h
12h
13h
14h
15h
16h
17h
18h
19h
20h
21h
22h
23h
0h
1h

La Filmoteca

11:30 SMALL, SLOW, BUT STEADY 99'
SOL

SMALL, SLOW, BUT STEADY

Keiko, una jove boxejadora professional, va néixer amb una discapacitat auditiva. La boxa és un veritable repte per a ella i el club al qual pertany és com una segona llar. Després de guanyar dos difícils combats, un per KO, comença a créixer al seu interior. El director del club, l'única persona que l'havia acceptada com a boxejadora, té problemes de salut i està perdent la vista. Després de saber que el gimnàs està a punt de tancar definitivament, una confosa Keiko acudeix al seu tercer combat, però potser el repte més gran al qual s'enfronta és intentar comprendre la seua veritable naturalesa i la seua força de voluntat per lluitar.

17:30 NOBODY'S LOVER 131'
SOL

NOBODY'S LOVER

Yujin, de 18 anys, es queda sola i obre els ulls a l'amor sense tindre ni idea de l'altra banda de l'amor.

20:00 JET LAG 111'
SOL

JET LAG

Una pel·lícula-assaig personal rodada en un DV enlluernador es mou entre diferents temps i llocs amb una lògica deambulant: un quadern de viatge de quarantena i un viatge familiar que traça línies entre Graz, la Xina i Myanmar, així com entre la intimitat, la memòria i la política.
 

22:30 EL PORVENIR 97'
LdV

EL PORVENIR

Nathalie és una professora de filosofia que imparteix classes en un institut de París. La seua feina l'entusiasma i reparteix el seu temps entre els alumnes i la família, amb els seus fills ja grans i sa mare un poc senil. Un dia el marit l'informa que la deixa per una altra dona. Este serà només el primer d'una sèrie de grans canvis que obligaran Nathalie a reinventar la seua vida d'un dia per l'altre.

23:30 UN PUR ESPRIT 3'
LdV

UN PUR ESPRIT

Una chica camina reflexiva por un parque, observando la actividad de la gente.

10h
11h
12h
13h
14h
15h
16h
17h
18h
19h
20h
21h
22h
23h
0h
1h
10h
11h
12h
13h
14h
15h
16h
17h
18h
19h
20h
21h
22h
23h
0h
1h
10h
11h
12h
13h
14h
15h
16h
17h
18h
19h
20h
21h
22h
23h
0h
1h