Noticias Festival
Palmarés 32 Cinema Jove: ‘The Wound’ guanya la Lluna de València al millor llargmetratge

El drama sud-africà ‘The Wound’ guanya la Lluna de València al millor llargmetratge en la 32 Cinema Jove

  • La pel·lícula de John Trengove explora el tabú de l’homosexualitat en la comunitat negra de Sud-àfrica.
  • El drama generacional polonés ‘Satan Said Dance’ ha rebut dos esments, a millor actriu i millor fotografia.
  • ‘Submarine’, de la directora libanesa Mounia Akl, Lluna de València al millor Curtmetratge.
  • La Lluna de València a la millor Webserie ha sigut per a la comèdia francesa de ciència ficció ‘Dans un autre monde’.

La 32 edició de Cinema Jove arriba a la seua fi aquesta nit, 1 de juliol, amb la gala de clausura, on es lliuraran els premis a les pel·lícules guanyadores. El drama sud-africà ‘The Wound’, de John Trengove, ha sigut guardonat amb la Lluna de València al millor llargmetratge, dotada amb 40.000 euros. L’òpera prima explora el tabú de l’homosexualitat en la comunitat negra del país. El seu actor principal, el músic, novel·lista i activista pro drets LGTBI Nakhane Touré ha sigut reconegut amb l’esment al millor actor.

“Hem assumit la nostra tasca com a jurat amb un gran sentit de la responsabilitat per a triar a un únic guanyador d’entre els 10 títols d’una Secció Oficial que ha conjuminat talent versàtil i potencial de futur. ‘The Wound’ ens va guanyar amb el seu material emocional però contingut i amb el seu bon domini de l’estil. Aquesta senzilla història de doble iniciació evita eleccions fàcils i, en canvi, narra problemes complexos mirant directament als ulls dels seus personatges amb respecte, comprensió i esperança. Amb aquest premi també desitgem que ‘The Wound’ aconseguisca a un públic més ampli a Espanya”, ha declarat el jurat, compost per la productora espanyola Beatriz Bodegas, el director mexicà Enrique Rivero i la periodista, investigadora i programadora búlgara Yoana Pavlova.

La pel·lícula polonesa ‘Satan Said Dance’, de la directora Kasia Roslaniec, ha sigut destacada amb els esments especials a la millor actriu per a Magdalena Berus, i la fotografia, de la qual ha sigut mereixedora Virginie Surdej. El thriller indi ‘Sexy Durga’ ha obtingut els esments del jurat a la millor direcció per a Sanal Kumar Sasidharan i a la banda sonora, signada per Basil CJ. Finalment, la cineasta brasilera Cristiane Oliveira ha sigut reconeguda pel guió de ‘La mujer del padre’.

Una paràbola libanesa

En la Secció Oficial de Curtmetratges ha sigut premiada amb La Lluna de València, dotada amb 8.000 euros, ’Submarine’, de la directora libanesa Mounia Akl. El jurat, compost per l’actriu valenciana Iris Lezcano, la crítica, comissària i periodista alemanya Barbara Lorey i el guionista i director valencià Óscar Bernàcer. també ha destacat amb esments especials ‘Rosinha’, del brasiler Gui Campos, ‘Flynn?’, de l’holandesa Muck Van Empel, i ‘Noiembrie’, del romanès Ioachim Stroe.

‘Submarine’ és una pel·lícula poderosa visualment, que explora en un decorat quasi surrealista els sentiments d’aquells que han de deixar les seues cases. És una paràbola que reflexiona en un llenguatge cinematogràficament únic el que significa ser libanés hui dia: estar dividit entre l’immobilisme, la negació i l’esperança en un país que des de fa temps ha perdut el seu passat gloriós”, ha argumentat el jurat.

 Un palmarès molt repartit

En la Secció Oficial de Webseries, els premis han estat molt repartits. La Lluna de València a la millor Webserie, dotada amb 500 euros, ha sigut per a la comèdia de ciència ficció francesa ‘Dans un autre monde’, dels directors Valentin Bourdeau i Jérôme Montignies. El Premi del Públic, retribuït amb 300 euros, ha destacat la comèdia de sketchs nord-americana, ‘Neem’s Themes’, de Neem Basha.

L’esment del jurat a millor adreça ha reconegut a l’alemany Dirk Rosenlöcher, per la sèrie de zombies ‘Discocalypse’, mentre que la fotografia ha destacat el treball de Daniel Aranyo en ‘Zero’, drama de ciència ficció que també s’ha fet amb el Premi Especial Roma Web Fest. La comèdia costumista argentina ‘Noche de paz’ també ha sigut premiada en dos apartats, el de guió, per a Agustina Levati i Pedro Levati, i el Premi Especial Marseille Webfest, pel qual el director del festival més important d’Europa la inclourà en la Secció Oficial de la seua següent edició.

El premi Especial Los Angeles Webfest ha recaigut en ‘Explaining to an alien’ i el premi de distribució Rockzeline, consistent en un contracte de distribució, ha sigut per a la uruguaiana ‘El maravilloso Parque Holister’.

El Festival Internacional de Cinema de València – Cinema Jove està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, i té com a objectiu la promoció de joves cineastes. La cita amb les últimes tendències de l’audiovisual arriba a la seua fi aquesta nit amb una gala de clausura on es farà lliurament dels premis.

Descarregar el palmarés complet