Noticias Valencia Capital del Diseño
València Capital del Disseny en Cinema Jove: projeccions i taules redones

Cinema Jove i València World Design Capital 2022 han preparat el cicle ‘València Capital del Disseny’, un compendi de projeccions, xarrades i exposicions que pretenen remarcar les el valor del disseny en el context cinematogràfic. La col·laboració es mantindrà aquesta edició i la següent.

Per a 36 Cinema Jove, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània serà la seu per als dos dies de projeccions i xarrades, el 19 i 20 de juny, a més del lloc on s’allotja l’exposició ‘El festival en Cartells’, que repassa la història recent de les seccions oficials del festival, i que es va inaugurar el passat 15 de juny i estarà oberta fins al 20 de juliol.

Making it

Quant a les projeccions, el primer passe serà ‘Making It’, de Tony Moorman, el dia 19 a les 18:00h. En aquest documental s’incideix en els aspectes no sempre fàcils de viure de la il·lustració. La peça gira entorn de la meta d’aconseguir l’èxit, l’estabilitat i la felicitat en el context de la il·lustració als Estats Units.

Per a analitzar aquesta obra es durà a terme una taula redona amb les il·lustradores Mireia Pérez i Raquel Aparicio, intentant aplicar les reflexions ‘Making it’ a l’entorn espanyol, buscant localitzar problemes i plantejar solucions.

El hombre que diseñó España

El segon passe, el mateix dia 19 a les 20:*00h, serà del documental ‘El hombre que diseñó España‘, d’Andrea G Bermejo i Miguel Larraya. Aquest documental ens acosta a la figura de José María Cruz Novillo, el referent del disseny espanyol durant els 80 i els 90, establint precedent a l’hora d’entendre el disseny de les marques al nostre país.

Per a comentar la influència i l’impacte de Cruz Novillo ens acompanyaran els dissenyadors Juanjo Oller, de l’estudi de disseny Milimbo i Raúl Ferris. Tots dos reflexionaran sobre el branding més enllà de la marca, el seu costat artístic, buscant analitzar el llegat del dissenyador en un sentit ampli.

The Happy Film

En la segona jornada del cicle, el dia 20, es projectarà en primer passe ‘The Happy Film‘, a les 18.00: és un documental de Hillman Curtis, Ben Nabors i Stefan Sagmeister i protagonitzat per aquest últim, qui intentarà donar un nou disseny a la seua personalitat per a convertir-se en una persona feliç.

Per a analitzar les relacions entre el disseny i la cerca de la felicitat comptarem amb la disenyadora Sara de la Moar i amb Berta Chulvi, periodista i doctora en psicologia social, qui ens donarà el seu punt de vista expert després de la projecció.

The Proposal

L’últim passe del cicle serà el dia 20 a les 20:00h amb ‘The Proposal‘, de Jill Magid, on es tracta la figura de Luis Barragán, arquitecte referent a Mèxic i únic mexicà guanyador del premi Pritzker l’arxiu del qual va ser comprat per l’empresa Vitra.

En la taula redona posterior a la projecció comptarem amb dos arquitectes, Javier Molinero i Sonia Rayos, els qui aprofundiran en temes com els drets de propietat i la gestió del patrimoni cultural.

Totes les taules redones estaran moderades per Javier La Casta, director d’estratègia i disseny d’Estudi Nèctar i coordinador del cicle.

A més, recordem que l’accés és gratuït però exigeix reserva prèvia: podeu trobar enllaços a les diferents reserves en les fitxes tècniques de cada pel·lícula, que les teniu enllaçades en els títols.