Noticias Festival
UNES PARAULES DE TIA KOUVO, DIRECTORA DE FAMILY TIME

“En les pel·lícules, rares vegades es representa de manera realista el que succeeix entre les parets de les nostres llars”

 

‘Family Time’ comença amb una porta que s’obri constantment per a deixar entrar als seus personatges en una casa envoltada de naturalesa que serà l’escenari de gran part de la pel·lícula. Amb aqueix tritllege continuat, la pel·lícula dona la benvinguda a l’audiència a un xicotet món que es retrata amb una tendresa feroç i un rigor sorprenent. En el debut en el llargmetratge de la directora finlandesa Tia Kouvo, tres generacions es reuneixen per a les festes de Nadal, recreant un ritual estacional de tradicions, converses i tasques domèstiques. Aquests elements semblen indicar el retorn del drama familiar nòrdic, però l’òpera preval és més una comèdia humana que opta per una anàlisi irònica i esquinçadora de comportaments, relacions i espais privats. Entre menjars entorn de la taula, anècdotes, programes de televisió i saunes, no hi ha secrets ni traumes que revelar, sinó sobretot gestos que observar i silencis que interpretar.

 

La pel·lícula es converteix en una triava de l’ordinari, recolzada en un guió que aconsegueix la seua màxima expressivitat quan redueix al mínim el llenguatge o prescindeix per complet de verbalitzar allò que no es pot dir o que els personatges no saben dir.

 

La pel·lícula va estar seleccionada en la secció Encounters de la passada Berlinale.