Noticias Futuro de cine
Un Futur de Cinema: Greta Fernández

El guardó Un Futur de Cinema reconeix nous talents del cinema espanyol com Greta Fernández, que enguany recollira el premi amb l’actor Pablo Molinero.

“A Greta i a Pablo els uneix el bon criteri a l’hora de cimentar les seues carreres, amb una elecció acurada dels projectes en els quals participen”, ha subratllat el director de Cinema Jove, Carlos Madrid.

L’actriu Greta Fernández (Barcelona, 1995) fa honor a la seua estirp familiar. La filla del prestigiós actor Eduard Fernández és una artista multidisciplinària que combina la interpretació amb la fotografia.

La seua primera experiència en el cinema va ser amb 13 anys sota la direcció de Cesc Gay en ‘Ficció’. I els seus treballs més recents són ‘La próxima piel’, de Isaki Lacuesta, per la qual va ser nominada a millor actriu secundària en els Premis Gaudí 2017; ‘No sé decir adiós’, de Lino Escalera; ‘Amar’, d’Esteban Crespo; i ‘La enfermedad del domingo’, de Ramón Salazar.

Com els joves de la seua generació, Greta es prodiga en les xarxes socials amb èxit, la qual cosa l’ha erigida en una destacada influencer, sobretot en Instagram. En l’àmbit musical, va protagonitzar el videoclip del reeixit artista espanyol de trap C. Tangana, ‘Persiguiéndonos’.

En teatre ha debutat enguany en ‘Amanda T’, una obra dirigida per Àlex Mañas que fabula la tràgica història d’Amanda Todd, la jove canadenca que amb 15 anys es va suïcidar després de patir ciberassetjament. Finalment, en televisió, acaba d’estrenar la tragicomèdia ‘Matar al padre’, dirigida per Mar Coll per a Movistar +, sobre la Barcelona de l’era postolímpica, en l’avantsala de la crisi econòmica.

Entre els seus pròxims projectes destaca l’òpera primera d’Álex Montoya ‘La gent’, basada en l’obra homònima de la companyia valenciana Pérez&Disla; la pel•lícula per a televisió ‘Elisa i Marcela’, d’Isabel Coixet, que relata la història real de dues mestres gallegues que van contraure matrimoni en 1901 per a escàndol de l’època, i l’òpera prima de Belén Funes ‘La hija de un ladrón’, que coprotagonitzarà amb son pare.