Noticias Futuro de cine
Un Futur de Cinema: Pablo Molinero

Cinema Jove augura cada edició un avenir d’èxits a dos actors de la nova fornada de la indústria audiovisual espanyola a través del seu premi Un Futur de Cinema. El guardó ha reconegut en el passat joves promeses que hui ja són actors consagrats com Elena Anaya, Marta Etura, Carlos Areces, Leticia Dolera i Adrián Lastra.

Un dels actors que recolliran en aquesta edició el premi es el castellonenc Pablo Molinero.

Abans de guanyar-se l’aplaudiment tant de crítica com de públic amb el seu paper de Mateo en la sèrie de Movistar + ‘La Peste’, l’actor Pablo Molinero (1977) ja havia consolidat una carrera honesta en l’àmbit escènic amb la seua companyia de teatre físic loscorderos.sc, un projecte que des de 2003 es prodiga en una cerca artística sobre les obsessions humanes.

“A pesar que aquest premi li vaticina una carrera en el cinema, als 41 anys complits, Pablo ja té un llarg recorregut en les taules, de manera emprenedora i personal”, ha valorat Carlos Madrid.

Els seus inicis professionals es van forjar a la seua terra natal, en les companyies de teatre de carrer Visitants i Pikor Teatro, i en la formació de teatre de sala El Teatre de l’Home Dibuixat. Posteriorment, es va traslladar a Barcelona, on va formar part de la companyia Sol Picó (Premi Nacional de Dansa 2016). Així mateix, també va participar en projectes de Comediants i La Fura dels Baus.

En el terreny audiovisual, Molinero ha participat en diversos curts, en la sèrie de l’extinta televisió autonòmica valenciana Canal 9 ‘Negocis de família’ i en els llargmetratges de Rafa Montesinos ‘De colores’ (2003) i ‘Aquitania’ (2005), així com en les pel·lícules ‘Enxaneta (Alfonso Amador, 2011), ‘Terrados’ (Damián Sabini, 2012) i en la comèdia dramàtica de ciència ficció ‘ULTRAinocencia’ (Manuel Arija, 2017), basada en l’obra de teatre homònima de la seua companyia loscorderos.sc.

El seu reconeixement massiu ha arribat a través del seu paper protagonista en la sèrie dirigida per Alberto Rodríguez ‘La peste’, ambientada en la Sevilla del segle XVI i on dóna vida a un misteriós personatge perseguit per la Santa Inquisició. Aquest segon semestre de l’any, Molinero reprendrà el seu rol en la segona temporada del thriller històric de Movistar +, que s’estrenarà en 2019.