Cinema Jove ha seleccionat aquesta edició 49 curtmetratges a competició en la Secció Oficial que estaran distribuïts en deu programes que podran veure’s en el Teatre Rialto.
Destaca enguany la varietat de gèneres, estils i procedències. Segons Álvaro Yebra, membre del comité de selecció de curtmetratges: “hi ha hagut un augment del gènere documental amb 15 títols i també la presència de pel·lícules d’animació, amb un total de 8 curts”. Segons la procedència la secció compta amb 14 treballs espanyols dels quals 6 són valencians, i amb altres pel·lícules arribades de països com els Estats Units, el Canadà, la Xina, l’Argentina, França, Polònia, Grècia o Portugal, entre altres. 23 nacionalitats que manifesten la gran varietat de procedències en els curtmetratges participants.
Entre els curts seleccionats destaquen títols com ‘Lo siento mi amor’ (2018) del també actor Eduardo Casanova que després de l’èxit que va obtindre el seu llargmetratge ‘Pieles’ torna al curtmetratge. Entre els directors que caminen del llarg al curt destaca igualment Carla Simón, qui després de la seua premiada pel·lícula ‘Verano 1993’ (Millor òpera prima en el Festival Internacional de Cine de Berlín, Biznaga de Oro a la millor pel·lícula en el Festival de Màlaga, guanyadora de diversos Premis Goya i seleccionada per als Oscar) presenta el seu curt ‘Después también’ (2019).
Els curtmetratges valencians que competeixen en aquesta secció són: ‘Snorkel’ (Borja Soler, 2019), el projecte del qual va ser presentat a Curt Creixent la passada edició i s’ha vist materialitzat enguany en la Secció Oficial; ‘Cuzco’ (Víctor Sánchez, 2019), un projecte que prové de la producció teatral del mateix títol estrenada en 2017 en el Teatre Rialto; ‘Cocodrilo’ (Jorge Yúdice, 2018), acabada d’estrenar en la Berlinale; ‘Muero por volver’ (2019) de Javier Marco Rico qui va participar en edicions anteriors de Cinema Jove amb curts com ‘El vestido’; el curtmetratge d’animació ‘Miss Mbulu’ (Ben Fernández, 2019) i ‘Los que desean’ (2018) d’Elena López Riera, premiat en el Festival de Locarno. La directora, una de les valencianes més internacionals, ha sigut recentment premiada el Festival de Cannes pel seu projecte de llargmetratge ‘El agua’.
Destaca un gran nombre d’òperes primes en la secció entre les quals es troben: ‘Pauline Asservie’ (Charline Bourgeois-Tacquet, 2018), ‘Shadow Boxing’ (Talia Lumbroso, 2019), ‘You See the Moon’ (Miguel Nunes, 2018), ‘Tonight’ (Emily Shir Segal, 2018), ‘Double D’ (Fey Lehiane, 2018), ‘La Mala Fe’ (Eva Pauné, Marina Pauné, Elena Pauné, 2018) i ‘La Chanson’ (Tiphaine Raffier, 2018).
La Secció Oficial de Curtmetratges inclou sis treballs realitzats per estudiants d’escoles internacionals que han sigut seleccionades per a formar part de ‘Programants’: ‘Sisters’ (Lodz Film School), ‘Tracing Addai’ (Konrad Wolf), ‘Their Voices’ (Lodz Film School), ‘Tonight’ (The Steve Tisch School), Double D (Utrecht School Of The Arts) y ‘La Mugre’ (Universitat Pompeu Fabra). Un comité compost per estudiants valencians d’audiovisuals compondrà amb diversos d’aquests curts el programa especial ‘Programants’ que es projectarà el 21 de juny a les 18 hores en el Teatre Rialto.