Noticias Festival
Presentació del cartell oficial Cinema Jove 2017 de la mà de l’equip de diseny del festival
  • El festival subratlla en el seu cartell el canvi que suposa aquesta nova etapa, amb estrena de director i d’equip
  • Patricia Bolinches és una renovadora de la tècnica del collage

Cinema Jove celebra la seua edició número 32 amb nou director al capdavant, Carlos Madrid, i nou equip. Aquesta etapa arranca amb la màxima de consolidar una renovada personalitat per al festival internacional de cinema. I el primer botó de mostra serà el seu cartell.

L’artista triada per a recrear aquesta aposta per la renovació ha sigut la valenciana Patricia Bolinches, dissenyadora industrial de formació i il·lustradora editorial i dissenyadora gràfica de professió. En la seua trajectòria figuren projectes destacats en l’àmbit cultural, com els realitzats per a L’Escalante Centre Teatral i la companyia Teranyina Teatre, el disseny de la coberta del ‘EP Nouvelle Cuisine Caníbal’ per al grup Love of Lesbian, o les seues intervencions urbanes per al Festival de Arte Urbano Asalto de Saragossa i el Festival de Tendencias Urbanas de Madrid Mulafest.

“Necessitàvem un artista que poguera jugar amb el buit, amb la síntesi i amb la poesia per a transmetre el nou esperit del festival. Patricia Bolinches va ser la nostra primera elecció per la qualitat dels seus collages, on tant individualment com en col·laboració amb Señor García, sota el nom de BYG, mostra un imaginari capaç d’expressar en una sola figura tot un univers. Aquesta prolífica creadora aconsegueix concentrar un cúmul d’emocions infinites en dos colps de tisores”, elogia la directora d’art de Cinema Jove, Julia Valencia.

La decisió entronca amb la tradició de la tècnica del collage a València, amb il·lustres representants com ara Equipo Crónica, Manolo Gil, Pepe Gimeno, Ángeles Marco, Miquel Navarro, Josep Renau, José Sanléon o Manolo Valdés.

El cartell dissenyat per Bolinches està protagonitzat per dues figures hipnotitzades, els cossos de les quals conformen una muntanya com a símbol d’ascensió, repte, superació i conquesta.

“El meu estil és més bucòlic que modern, i sempre tracte de transmetre un missatge. En aquest cas, volia prémer un element romàntic i comunicar el renàixer del festival sense deixar de costat la serietat d’una trajectòria de 31 anys. Hem pres com a referència el constructivisme rus, una imatge que evoca mil fotogrames de pel·lícules que romanen en la nostra retina”, explica la creadora, que ha dissenyat el cartell en col·laboració amb Señor García.

El Festival Internacional de Cinema de València – Cinema Jove està organitzat pel Institut Valencià de Cultura – IVAC, i té com a objectiu la promoció de joves cineastes. La cita amb les últimes tendències de l’audiovisual està programada del 23 de juny a l’1 de juliol.