Noticias 30 años de programa Erasmus, Festival,
Presentem el cartell e imatge de la 39 Cinema Jove

Ahir la Sala 7 del Teatre Rialto va acollir la presentació del cartell d’aquesta edició, que també va ser retransmesa en streaming en el nostre canal de YouTube. Des dels Estats Units, Laura Wächter va explicar el procés de creació de la imatge, en un col·loqui amb Carlos Madrid, director del festival; Ada Diez, directora d’art; i la il·lustradora i coordinadora de jurats de Cinema Jove, Mireia Pérez, com a moderadora.

El cartell de Wächter s’inspira en els rètols de cinemes nord-americans i presenta personatges de diferents gèneres cinematogràfics al costat de figures que representen als assistents del festival. Aquestes dues capes es diferencien visualment per colors per a facilitar la claredat narrativa. Uns personatges que eixiran del cartell en forma de stickers en moviment per a xarxes socials, i que qualsevol fan del festival podrà utilitzar.

Wächter va destacar que l’element del rètol va ser present des dels primers esbossos i que volia ressaltar la llum en la imatge. Carlos Madrid va assenyalar que el cartell reflecteix la importància de l’experiència comunitària de veure pel·lícules en sales, mentre que Ada Deu va destacar el talent de Wächter per a crear imatges que evoquen un realisme màgic, utilitzant una paleta de colors distintiva com el turquesa, el roig pàl·lid i el groc.

A partir de ja podreu veure el cartell, en les seues diferents versions, envaint els carrers de València i xarxes socials.