Noticias Futuro de cine
Premi Un futuro de cine: Adrián Lastra
  • El guardó reconeix la trajectòria ascendent de joves intèrprets

Cinema Jove porta anys donant suport als nous talents del cinema espanyol a través del seu premi Un futuro de cine. El trofeu ha reconegut en el passat joves promeses que, amb el temps, s’han convertit en actors consagrats. Elena Anaya, Marta Etura, Carlos Areces, Michelle Jenner, Macarena García, Leticia Dolera i Gorka Otxoa es troben entre els intèrprets que el festival ha destacat en edicions anteriors.

En aquesta ocasió, el festival cinematogràfic de l’Institut Valencià de Cultura ha decidit destacar els actors Adrián Lastra i Elena Martín.

El salt al cinema d’un home de teatre

Adrián Lastra (Madrid, 1984) té una trajectòria marcada per la seua versatilitat en la interpretació, on ha destacat tant en cinema com en teatre i televisió. A pesar que ha triomfat entre el gran públic amb el seu paper de Pedro, el mosso dels encàrrecs de la sèrie d’Antena 3 “Velvet”, compta en la seua trajectòria amb un llarg recorregut en el teatre musical, amb papers en els muntatges “Broadway Millenium”, “Hoy no me puedo levantar”, “40, el musical” i “Más de cien mentiras”.

També sobre les taules, Lastra va protagonitzar l’any passat la versió teatral de la pel·lícula “El discurso del rey” (Tom Hooper, 2010), dirigida per Magüi Mira. La seua interpretació del rei Jordi VI d’Anglaterra li va suposar en 2016 el prestigiós Premi Ercilla al millor intèrpret masculí.

En cinema l’hem pogut veure en “Primos”, de Daniel Sánchez Arévalo, per la qual va rebre una nominació al Premi Goya com a millor actor revelació, i on donava vida a un dels protagonistes, un exmilitar que torna traumatitzat de la guerra d’Afganistan.

Després vindrien “Fuga de cerebros 2”, de Carlos Therón, en la qual interpretava el germà del personatge al qui encarnava Mario Casas. En l’actualitat, té pendent d’estrena el film de terror “Noctem”, de Marcos Cabotà, sobre dos amics que desapareixen a Mèxic i, un any després, són trobats els seus mòbils, replets d’enregistraments on es pot rastrejar el que els ha ocorregut.

Entre els seus pròxims projectes destaca la comèdia coral “Toc toc”, de Vicente Villanueva, sobre un variat grup de pacients amb Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC), protagonitzada al costat de Paco León i Rossy de Palma, i “Nadie muere en Ambrosía”, un projecte proper al realisme màgic del dominicà Héctor Valdez, sobre un poble on els seus habitants han donat l’esquena a la mort.

Recentment ha finalitzat el rodatge de la pel·lícula “Conducta animal” i en breu es tornarà a posar en la pell de Pedro en la sèrie “Velvet Colección”. El personatge televisiu li ha valgut el premi a Millor actor de repartiment en els Premis de la Unión de Actores d’enguany. A l’octubre torna als escenaris amb el musical “Billy Elliot”.

Adrián Lastra estarà en Cinema Jove el dia 1 de juliol per a arreplegar la seua Lluna de València en la Gala de Cloenda, però abans, presentarà la pel·lícula “Primos” a les 18 h. en la Sala Luis G. Berlanga de la Filmoteca de València, i participarà en un col·loqui posterior amb el públic assistent.