Noticias 30 años de programa Erasmus
Premi Lluna de València a Mia Hansen-Løve

Mia és una de les veus joves més destacades al cine francés del segle XXI. En la seua trajectòria es destil·la un inconformisme temàtic, perquè cada pel·lícula aborda una trama diferent de l’anterior: de l’eclosió de la música disco en el París dels anys noranta recollida en ‘Eden’ (2014) a la vida d’un periodista de guerra a l’Índia en ‘Maya’ (2018) i la visita d’un matrimoni de cineastes al refugi d’Ingmar Bergman a ‘Bergman Island’ (2021). Malgrat aquest eclecticisme, totes comparteixen una visió intimista, matisadora i d’observació d’uns certs punts morts vitals que no deixen de ser un retrat precís d’incertesa i dubtes.

Hansen-Løve ha treballat tant amb grans estreles, com és el cas d’Isabelle Huppert en ‘L’avenir’, Tim Roth en ‘Bergman Island’ i Léa Seydoux en ‘One Fine Morning’, com amb actors desconeguts. En la seua filmografia aprofundeix en les relacions intergeneracionals i posa en diàleg trajectòries vitals, la qual cosa enriqueix el discurs final de les seues pel·lícules.

Desde Cinema Jove, projectarem la totalitat de la filmografia de la realitzadora francesa i comptarem amb la seua presència tant en la gala d’inauguració del festival, on se li lliurarà el guardó a tota la seua carrera, com en la preestrena a la Filmoteca de ‘Bergman Island’ el 23 de juny i en una trobada amb premsa i públic.