Noticias Festival
NOVA SECCIÓ A CONCURS DEDICADA ALS NOUS LLENGUATGES: ‘ÒRBITES’

La 38 edició de Cinema Jove comptarà amb una nova secció oficial dedicada als nous llenguatges i narratives experimentals. Les pel·lícules seleccionades en aquesta edició es projectaran en el Teatre Rialto entre el 24 i el 27 de juny i competiran per un nou premi dotat amb 2.500 euros.

Aquest nou apartat estarà integrat en la seua primera edició per quatre llargmetratges valencians, encara que la intenció és ampliar el focus al panorama internacional a partir de l’any que ve.

“No podíem deixar passar l’oportunitat de dedicar una secció a les propostes més arriscades; aquelles produccions audiovisuals que, ja siga per la seua temàtica o per la seua aproximació estètica, s’allunyen de les narratives convencionals –destaca Carlos, Madrid, director de Cinema Jove-. Són tipus de cinema que tenen una intenció artística específica i a vegades un públic molt concret, així que mereixien el seu propi espai dins de la programació”.

Entre els títols seleccionats hi ha dues estrenes internacionals. Un d’ells és ‘Sóc filla de ma mare’ (2023), dirigit per Laura García Pérez. Una pel·lícula íntima que reflexiona sobre la pròpia identitat a través de la reconstrucció dels records mitjançant testimoniatges i vídeos casolans familiars.

Cinema Jove serà també la plataforma de presentació internacional de ‘Bull Run’, una cinta poc convencional d’Ana Ramón Rubio que té com a rerefons la febre del ‘bitcoin’. La directora reflexiona sobre la seua experiència personal en el comerç de les criptomonedas i l’addicció a aquest món que va adquirir durant la pandèmia. El seu marit vol que vaja a teràpia, i Ana decideix “metabolizar” el seu problema mitjançant la realització d’aquesta pel·lícula.

‘Sóc vertical, però m’agradaria ser horitzontal’ és una pel·lícula inclassificable en la qual María Antón Gabot proposa una trobada impossible entre Belén Esteban i Sylvia Plath a Benidorm. La cinta parteix de la premissa que la poeta estatunidenca tria la popular ciutat alacantina com a destí de la seua lluna de mel en 1956. Després d’una discussió amb el seu marit, ix a fer una passejada; el sol pega fort i pateix una insolació. Confosa, viatja en el temps a 2022. Mentre deambula pel futur s’entropessa casualment amb la celebritat de la televisió espanyola, amb la qual entaula una gran amistat.

La quarta pel·lícula de la secció ‘Òrbites’ és ‘València, t’estime’ (2023), de Carlos Giménez. Es tracta del primer llargmetratge que narra la història LGTBI de la ciutat de València des dels anys 70 fins a començaments dels 2000. Una interessant anàlisi de la lluita política i activista d’aquest col·lectiu, així com de l’impacte cultural que va tindre en el cap i casal

.