Noticias Festival
‘OLVIDO’ D’ INÉS PARÍS S’ ESTRENARÁ A CINEMA JOVE

La riuada que va assolar València en 1957 és el context en què la directora Inés París ha ambientat la seua última pel·lícula, ‘Olvido’; un ‘thriller’ que el pròxim 24 de juny tindrà una presentació especial en el Teatre Principal de València en Cinema Jove.

Cinema Jove acollirá l’estrena d’aquest llargmetratge que narra una història de crim i misteri durant els dies posteriors a la gran riuada, catàstrofe natural que va propiciar la projecció d’un nou llit del riu Túria després que es desbordara del seu llit per la capital.

“Ja és hora que la producció audiovisual aprofite els fets històrics que van envoltar la riuada de València per a desenvolupar històries de ficció amb el rerefons polític d’aquells anys. És un filó que m’estranya que no s’haja utilitzat en més pel·lícules o sèries”, ha comentat el director artístic Carlos Madrid.

La pel·lícula és una producció 100 % valenciana a càrrec de La Dalia Films i compta, en el repartiment, amb María Caballero (‘La noche más larga’, ‘Alma’), Morgan Blasco (‘Estigmas’, ‘Fishbone’) i Javier Butler, Carlos Olalla, Jorge Cabrera i Magüi Mira, entre d’altres. La proposta arribarà als cinemes de la Comunitat Valenciana una setmana després, el 29 de juny, i, pròximament, a la resta d’Espanya.

En la València dels dies posteriors a la tragèdia, la jove periodista Olvido Granell (Caballero) i l’aguerrit policia Joaquín Caplliure (Blasco) uneixen les seues forces per a investigar l’aparició d’uns cadàvers arrossegats per l’aigua, però que presenten estranyes cicatrius en el cos i no han sigut víctimes de la fúria del riu.

“L’univers al voltant de la riuada de 1957 és un context únic que ens serveix per a contar una història de suspens i crim. Ha sigut un repte enorme recrear aquells dies perquè els valencians rememoren la tragèdia, però, sobretot, per a donar-li un rerefons original a la trama, que envolta els personatges i els submergeix en el fang i el drama”, assegura la directora, Inés París.

La pel·lícula, escrita pel periodista Fermín Palacios, es va rodar l’any passat a València, Sueca, Burjassot i Sagunt. A més, l’antiga Factoría Elcano, a Quart de Poblet, es va convertir en un plató en viu amb la construcció de quasi 30 decorats diferents: redacció de periòdic, comissaria, morgue, presó, carrers…

‘Olvido’ és una producció independent que compta amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i À Punt, a més de la col·laboració de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).