Noticias Festival
MARIA CABALLERO ÉS EL PREMI UN FUTUR DE CINEMA 2023

La 38a edició de Cinema Jove atorgarà enguany el premi Un Futur de Cinema a la jove actriu valenciana Maria Caballero, que se suma, així, a la nòmina d’intèrprets hui enormement consolidades com Elena Anaya, Marta Etura i Leticia Dolera, que van ser guardonades en el passat com a valors emergents.

D’origen valencià, l’actriu Maria Caballero s’ha format entre el Regne Unit i Espanya, i ha treballat en diferents projectes nacionals i internacionals de cinema, televisió i teatre. Ha participat en pel·lícules com ara ‘Tiempo después’, dirigida per José Luis Cuerda, o ‘Amar’, d’Esteban Crespo. L’any passat va estrenar en Netflix les sèries ‘Alma’ i ‘La noche más larga’. En teatre va ser nominada en 2019 a millor actriu revelació AAPV (Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians) pel treball que va fer en ‘Fausto’, de Jaume Policarpo.

Estic molt contenta. Agraïsc aquest premi des d’allò més profund. El treball d’actriu en el cinema és dur, de vegades desagraït, i molt solitari. Aquest reconeixement em dona força per a seguir-hi. Em reafirma, perquè crec que significa que ho estic fent bé, i això t’ho diu gent que entén molt d’això”.

Una periodista molt aguerrida

El primer paper protagonista de Maria Caballero en el cinema ha arribat precisament enguany amb ‘Olvido’, ‘thriller’ d’època dirigit per Inés París en el qual Caballero interpreta una periodista perspicaç que investiga una sèrie de crims amb el rerefons històric de la riuada que va negar la ciutat de València en 1957. Cinema Jove, festival organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, acollirà l’estrena absoluta d’aquesta pel·lícula el dissabte 24 de juny a les 20 hores en el Teatre Principal de València.

El meu personatge en ‘Olvido’ és dels que m’interessen com a actriu. És complet, té capes, motivació, i és profund. Això és el que m’apassiona i el que busque en el cinema. És una pel·lícula molt important per a mi, cada dia més valuosa. Li dec a Inés París la seua confiança i la seua sinceritat, que és resultat de la seua intel·ligència i el seu profund coneixement del cinema”, indica Caballero.

L’actriu valenciana té pendent també l’estrena del llargmetratge nord-americà ‘The First Omen’dirigit per Arkasha Stevenson per a Walt Disney Studios; la pel·lícula ‘Influenced’, dirigida per Fernanda Rossi, i el curtmetratge ‘Intercambio’, d’Alberto Evangelio.

Una actriu versàtil

Estic segur que aquest serà el primer de molts altres premis -assegura Carlos Madrid, director de Cinema Jove-. A més de destil·lar una gran personalitat, Maria Caballero ja ha demostrat la seua versatilitat amb registres diferents, el ‘thriller’ i la comèdia, en què ha actuat amb la mateixa naturalitat”. “Concretament, en ‘Olvido’ porta el pes de la pel·lícula i encarna un personatge valent i determinat que connecta amb l’espectador tant en els passatges més diürns i segurs com en els nocturns i sòrdids”.

Es dona la circumstància que María Caballero va compartir pantalla en 2021 amb altres dos guardonats amb el premi Un Futur de Cinema: Paula Usero i Jorge Silvestre. Els tres van protagonitzar el curtmetratge ‘Cuando haces pop’, programat en l’edició passada de Cinema Jove. “Els directors i el productor d’aquesta cinta van demostrar quan era el moment el seu ull clínic quan van apostar per aquestes tres joies valencianes de la interpretació”, hi afig Madrid.