Noticias Encuentro Audiovisual de Jóvenes, Festival,
LA TROBADA AUDIOVISUAL DE JOVES REUNEIX LES PROMESES DE L’AUDIOVISUAL ESPANYOL

La Trobada Audiovisual de Joves del Festival Cinema Jove reunirà un total de 110 curtmetratges en l’edició que enguany es projectarà a la sala 7 de l’edifici Rialto, del 22 de juny a l’1 de juliol. El Festival està organitzat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

La trobada està subdividida en funció de les edats dels participants. La categoria infantil reuneix estudiants d’Infantil i Primària d’un màxim 12 anys; la juvenil, per a estudiants de l’ESO i Batxillerat, de 20 anys com a màxim, i l’‘amateur’ reuneix curts realitzats per alumnes de cicles formatius d’imatge, universitats, escoles de cine i associacions juvenils, amb edats compreses entre els 16 i els 25 anys.

Enguany s’han presentat a concurs un total de 110 curts, més de la meitat dels quals pertanyien a la categoria ‘amateur’. Del total, s’han seleccionat a concurs cinc curts d’infantil; nou, de juvenil, i 14, de semiprofessional, la qual cosa suma 28 curts del nou planter del cine espanyol. La gran presència de participants en la secció ‘amateur’ es deu a la difusió que l’equip de Cinema Jove fa entre aquest perfil principiant en centres d’estudis.

Els curts seleccionats aquesta edició es dividiran en tres programes en què s’impartiran sessions de mentoria als participants. Els tutors seran els cineastes Emilio Martí, Gabi Ochoa i Begoña Soler, que enguany estaran acompanyats per un dels directors guanyadors de la secció semiprofessional en Cinema Jove 2022, ‘La explosión’.

La trobada es clausurarà amb la projecció d’una pel·lícula de cine mut amb música en directe.

L’impuls de la residència

Del total, cinc peces amb “mirada singular” seran seleccionades per a participar en la 6a residència de formació organitzada per Cinema Jove, programada en aquesta ocasió del 30 d’agost al 6 de setembre.

Els participants en aquesta residència estaran concentrats a València amb els mentors Emilio Martí, Gabi Ochoa i Begoña Soler. L’equip tutor guiarà el procés de creació dels seus segons curts. El nou planter de cineastes rebrà assessorament en el procés de guió i desenvolupament, així com consells per a realitzar el ‘pitch’ davant de productores. En el transcurs dels set dies que dura l’experiència, reescriuran el guió, realitzaran diverses versions i rodaran algunes seqüències.

Guardons d’À Punt i ‘La aventura del saber’

El festival atorgarà un accèssit i un premi principal, i el premi especial del programa de televisió ‘La aventura del saber’ de La 2 de TVE al millor treball realitzat dins de l’àmbit educatiu.

Així mateix, Cinema Jove renova la col·laboració per tercer any amb À Punt, que premiarà el millor treball en l’àmbit de la Comunitat Valenciana en les categories infantil i juvenil amb una visita a les seues instal·lacions, al Centre de Producció de Programes de Burjassot.