Noticias Encuentro Audiovisual de Jóvenes
La III Residència de Cinema Jove se celebrarà del 6 al 13 d’abril
  • Cinc projectes d’estudiants rebran mentorizació i suport
  • L’any 2021 tindrà dues edicions de la Residència

La Trobada Audiovisual de Joves, on es projecten i comenten curtmetratges realitzats per estudiants durant els dies de Cinema Jove, completa la seua labor educativa amb la celebració de la seua Residència. En aquest espai es busca aportar coneixement i eines als estudiants per a treballar en la creació dels seus curtmetratges des de les fases inicials.

A causa de les circumstàncies excepcionals de la nostra última edició, que es va retardar a desembre, la III Residència de la Trobada Audiovisual de Joves es trasllada al mes d’abril, començant el dia 6 i acabant el 13.

En el transcurs d’aqueixa setmana, els estudiants convidats seran assessorats per tres professionals del sector: Gabriel Ochoa, Emilio Martí i Begoña Soler, oferint-los suport i ajuda a l’hora de gestionar els seus curtmetratges. Els assistents aprendran analitzar els seus projectes des del punt de vista de la producció, el guió, el to, la creació de personatges i fins a les formes de finançament, acabant amb una presentació de pitch a productors on es posarà en pràctica l’aprés.

Com en altres edicions, la Residència acollirà cinc projectes seleccionats en l’última edició de la Trobada Audiovisual, al desembre de 2020. Tots els projectes estan inclosos en la categoria C, amateur o semiprofessional, amb edats compreses entre els 16 i 24 anys (estudiants de Cicles Formatius d’Imatge, Universitats, altres centres de formació i associacions juvenils). Les activitats es duran a terme en el Col·legi Major Rector Peset de València.

Remarquem per a acabar que la celebració d’aquesta Residència d’estudiants a l’abril no afectarà la programació d’una segona Residència aquest mateix any: serà el mes de setembre amb els projectes que siguen seleccionats en la pròxima Trobada Audiovisual de Joves dins de la 36 edició de Cinema Jove, del 18 al 26 de juny.

FOTO: DANIEL GARCÍA SALA