Noticias Encuentro Audiovisual de Jóvenes, Festival,
La creativitat novella es concentra en la Trobada Audiovisual de Joves de Cinema Jove

• En aquesta secció competiran 27 curtmetratges d’estudiants menors de 24 anys
• El component educatiu del cicle es reforça per segon any amb una residència dirigida als estudiants seleccionats

València (28.05.19). Cinema Jove aposta de nou per l’educació en el llenguatge audiovisual i ho fa amb la secció que va donar origen al festival i que té nom propi: la Trobada Audiovisual de Joves. Així ho reconeix el director de Cinema Jove, Carlos Madrid: “Cinema Jove renova el seu suport a la secció fundacional del festival, ja que a més de ser el nostre fonament, és una manera de reforçar la formació dels més joves en l’àmbit audiovisual i cinematogràfic”.

La Trobada Audiovisual de Joves és, junt amb les seccions de llargmetratges, curtmetratges i websèries, un dels blocs centrals de la competició del Festival Internacional de Cine de València organitzat per l’Institut Valencià de Cultura. Aquesta secció està dirigida a joves estudiants menors de 24 anys, residents a Espanya i que pertanyen a centres educatius, associacions juvenils o tallers d’imatge.

Enguany s’han seleccionat 27 curtmetratges que competiran en les tres categories de la secció. 5 treballs concorreran en la categoria A, dirigida a alumnes d’Infantil i Primària de fins a 12 anys; 12 curts en la B, per a alumnes de Secundària i Batxillerat fins a 20 anys, i 15 competiran en la categoria C, destinada a estudiants de cicles formatius d’Imatge, altres centres de formació i associacions juvenils d’edats compreses entre els 16 i els 24 anys. Els treballs es projectaran entre el 26 i el 28 de juny de 2019, en el transcurs de Cinema Jove.

El festival atorga dos premis en cada una de les tres categories, així com esments i diplomes acreditatius al millor guió, interpretació, fotografia i al curtmetratge més innovador. També es concedeixen el Premi Wolters Kluwer‑Quaderns de Pedagogia a la labor docent del professorat i el Premi Especial del programa de televisió ‘La aventura del saber’ de La 2 de TVE al millor treball realitzat en l’àmbit educatiu.

La responsable de la secció, Teresa Aguilar, ha destacat l’accent educatiu del festival: “Una part important de Cinema Jove aposta per acostar el cinema a un públic jove, però també per crear un planter de nous cineastes a través de la línia més divulgativa i formativa del festival i a vincular també els joves a través de projectes com el «Jurat Jove» o la «Residència de la trobada»”.

Residència de la Trobada Audiovisual de Joves

Per segon any, el jurat triarà cinc curtmetratges de la categoria C de la Trobada Audiovisual de Joves. Els seus directors o directores participaran en la segona edició de la «Residència de la trobada», en què treballaran junt amb professionals del sector com Gabi Ochoa, Emilio Martí i Begoña Soler.

En aquest sentit, Teresa Aguilar destaca l’especialitat de Cinema Jove respecte a altres festivals: “Cada vegada hi ha més suport en els festivals i les mostres de cinema als joves creadors, però Cinema Jove és un referent en l’àmbit europeu per potenciar el perfil formatiu i fer-lo, a més, junt amb professionals del mitjà audiovisual”.

A més, com a novetat, la guanyadora de l’accèssit de la categoria C de 2018, Raquel Agea, formarà part de la Trobada Audiovisual de Joves junt amb Gabi Ochoa i Emilio Martí.