Noticias Festival
La 33a edició de Cinema Jove se celebrarà a València entre el 22 i el 29 de juny
  • El festival ha rebut més de 900 pel·lícules per al concurs en la Secció Oficial i un total de 84 curtmetratges participaran en la Trobada Audiovisual de Joves

  • Cinema Jove se celebra del 22 al 29 de juny a València per atraure el talent audiovisual emergent i servir de plataforma per als joves

La 33a edició del Festival Internacional de Cinema de València – Cinema Jove se celebrarà entre el 22 i el 29 de juny a la ciutat de València. Aquest festival té com a objectiu atraure el talent audiovisual emergent i servir de plataforma per al millor cinema internacional realitzat per joves.

“Ens alegra comprovar que continua vigent la voluntat de directors de tot el món d’estrenar les seues obres a Cinema Jove. El nostre festival continua suscitant l’interés de realitzadors debutants que estan fent les primeres obres o acaben d’eixir de les universitats o escoles de cinema”, ha declarat sobre aquest tema el director del festival, Carlos Madrid.

Enguany s’han inscrit un total de 919 pel·lícules a concurs per a la selecció dels curts i llargs que formaran part de la Secció Oficial. Les obres presentades en les dues categories per a optar als premis del certamen procedeixen de 55 nacionalitats diferents.

“Si bé hi destaca la presència de països vinculats políticament i històricament a Espanya, com els pertanyents a Europa i Iberoamèrica, també ens alegrem de rebre pel·lícules de cinematografies tan allunyades com Malàisia, Nova Zelanda, l’Iraq, Barbados o Bangla Desh”, detalla Madrid.

La major part dels títols, un total de 311, procedeixen de l’Estat espanyol. Els segueix en quantia, la presència europea, amb 398 films, principalment de França i Alemanya, amb 80 cadascun d’aquests, i Iberoamèrica, que aglutina 85 pel·lícules.

Educació cinematogràfica

Per la seua banda, la Trobada Audiovisual de Joves ha rebut 84 curtmetratges de tot Espanya per a la selecció de les peces que es presentaran durant els tres dies que dura aquest certamen, dedicat a l’educació cinematogràfica en el transcurs de Cinema Jove.

La mostra consta de tres categories. A la Categoria A, que comprén els realitzadors fins a 12 anys (estudiants d’Infantil i Primària), s’hi han inscrit 22 curts. A la B, destinada a estudiants de Secundària i Batxillerat d’entre 13 i 18 anys, se n’han presentat 28. I, finalment, a la C, on es promou el treball d’estudiants de Cicles Formatius d’Imatge, Universitats, altres centres de formació i associacions juvenils d’edats compreses entre els 16 i els 24 anys, s’han enviat 34 projectes.

El comité de selecció de la Trobada passarà un primer sedàs de les obres per a la seua projecció entre el 27 i el 29 de juny de 2018. El certamen constarà de projeccions dels curtmetratges seleccionats. En finalitzar cada sessió, un grup de professionals cinematogràfics mentoritzarà els alumnes a través d’un taller de formació.