Noticias Largometrajes
IULIA RUGINA

Iulia Rugină és una directora i guionista establida a Bucarest. És llicenciada i té un màster en direcció de cinema i televisió per la Universitat Nacional de Teatre i Cinema de Bucarest (UNATC). En 2020 va realitzar un doctorat sobre cinema de baix pressupost en la mateixa universitat.
Ha escrit i dirigit dotze curtmetratges i tres llargmetratges, entre ells Stuck on Christmas (2010), Love Building (2013), Dying from a Wound of Love (2014), Breaking News (2016). En 2018 va debutar en el teatre amb l’espectacle multimèdia Neverland, que va escriure i va dirigir.
En 2020 va dirigir sis dels huit episodis de la sèrie Ruxx, produïda per HBO. Actualment està produint el seu primer llargmetratge documental, centrat en les discoteques romaneses de l’època comunista.
Des de 2009 també participa activament en la gestió cultural (a través de Control N, l’ONG cultural que ha cofundat), i en l’educació cinematogràfica (a través dels diversos projectes en els quals ha participat com a tutora de cinema), havent treballat amb cineastes aficionats, xiquets, minories ètniques, reclusos i drogoaddictes.
És professora associada en la Universitat Nacional de Teatre i Cinema de Bucarest, on ensenya a escriure guions des de fa més de 6 anys.