Noticias Largometrajes
FEDERICO SARTORI

És fundador i director artistico del Festival del Cinema Espanyol i Llatinoamericà de Roma des del 2008, esdeveniment itinerant que es duu a terme en diferents ciudadeas italianes més enllà de la  Capital i compta amb el suport de les majors institucions italianes, espanyoles i llatinoamericanes, entre altres l’Ambaixada d’Espanya a Itàlia, l’Ambaixada Argentina a Itàlia,  l’Institut Cervantes, Acció Cultural Espanyola, la Direzione Cinema-Ministero di Cultura  italià.

En 2001 va ser seleccionat per a “Fare Cinema”, taller anual en Bobbio (Piacenza), dirigit per  Marco Bellocchio.

En 2005 es va formar en “Realització de documentals” a l’Escola Internacional de Cinema EICTV  de San Antonio de los Baños (l’Havana, Cuba). Sempre en 2005, el seu curt “Low fi” (mini dv, 6′)  va entrar en la Selecció Oficial de la 12a Biennal de Joves Artistes d’Europa i el Mediterrani –  BJCEM – a Nàpols, comissariada per Achille Bonic Oliva.

En 2014 fonga EXIT mitjana distribuïdora de cinema art. La seua primera estrena és “Arrugues” d’Ignacio  Ferreras, pel·lícula basada en el celebre graphic novell de Paco Roca. A partir d’ací EXIT mitjana  segueix el camí d’estrenar el millor del cinema espanyol i llatinoamericà, aportant diversitat  cultural a la cartellera cinematogràfica italiana. www.exitmedia.org

En 2014 va ser comissari de la Mostra de cinema Nou Cinema Argentí (President honorari:  Fernando Birri), a la Casa del Cinema de Roma per a l’Ambaixada Argentina a Itàlia.

En el bienni 2014-2015 va col·laborar amb el Istituto Llueix – Cinecittà en la selecció de projectes de  guió per a la licitació per al desenvolupament de coproduccions Itàlia-Argentina.

Entre 2017 i 2018, escriu i dirigeix el monòleg “Sulla bocca di tutti”, que va debutar en el Fuor di  Teatre – mostra clandestina d’arts escèniques de Muntanya Santa Vito, Ancona (març de 2018),  per a després ser presentat en el Teatre di Zolla Predosa de Bolonya (març de 2018), en el teatre Portaportese (novembre-desembre de 2018) i en el Spin Time de Roma (abril de 2019).

En 2019 la pel·lícula de coproducció italo-espanyola “Goodbye Ringo” de Pere Marzo Font guanya  el Premi al Millor Documental en el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges  (Barcelona): Sartori figura com a guionista i productor executiu.

Des de 2020 forma part del professorat del Màster en “Cinema, espectacles i entreteniment  mediàtic” que impulsa la Business School del Grup Sole24Ore.

En 2021 forma part del jurat del SOCIAL FILM PRODUCTION AMB IL SUD promogut per la  Fundazione amb il Sud i la Apulia Film Commission; i del jurat oficial de l’I concurs  cinematogràfic internacional WORLD FOOD FÒRUM promogut per la FAO.