Noticias Festival, Futuro de cine,
Jorge Silvestre Premi Un Futur de Cinema 2022

Jorge Silvestre és el Premi Un Futur de Cinema de la 37 edició. Format a l’Escola d’Art Dramàtic de València és conegut pels seus treballs ‘Amar’ (Esteban Crespo) i ‘Asamblea’ (Álex Montoya) i sèries televisives com a Gigantes (Movistar Plus) i ‘Alba’ (Antena 3).

Atent des dels seus inicis al descobriment de nous valors de la indústria audiovisual espanyola, Cinema Jove ha concedit aquest reconeixement en anteriors edicions a noms hui summament consagrats com Elena Anaya, Marta Etura, Carlos Areces o Leticia Dolera.

“És un orgull per a mi rebre aquest premi, ja que els actors que l’han rebut amb anterioritat han desenvolupat una trajectòria increïble, i també perquè aquest és un festival al qual em sent francament unit com a espectador. A més, em fa molta més il·lusió ser, d’alguna forma, el relleu de Paula Usero, que va rebre aquest mateix guardó l’any passat. És una gran companya i amiga, a qui li he d’haver aconseguit el meu primer paper al cinema, en la pel·lícula ‘Estimar’. Ella i l’actriu Begoña Comitre van parlar de mi en el càsting, i així és com em van citar i va començar aquesta aventura”, ha comentat l’actor.

Admirador confés de cineastes com Carla Simón, Alauda Ruiz de Azúa, Joachim Trier i Thomas Vinterberg, Silvestre reconeix que sent especial feblesa pels papers d’antiheroi. “M’agraden els personatges que ho tenen tot per a ser rebutjats, però al mateix temps posseeixen característiques que fan que el públic empatitze amb ells. Aqueix tipus de personatges que furguen una mica en la incomoditat d’un mateix i són políticament incorrectes”.

Per a aproximar als espectadors al treball de Jorge Silvestre, el festival projectarà el pròxim 1 de juliol a les 22.30 h tres curtmetratges representatius de la seua tala però prometedora carrera. L’actor valencià mantindrà en aqueixa mateixa sessió una trobada amb el públic en la Filmoteca de València.