Noticias 30 años de programa Erasmus, Festival,
Homenatgem a Akira Toriyama, creador de la saga ‘Dragon Ball’, amb el cicle ‘Els déus de l’anime’

El cicle ‘Els Déus del Anime’ retrà homenatge al creador de la saga ‘Dragon Ball’, Akira Toriyama, en Cinema Jove. Aquesta secció de Cinema Jove inclou aquest any dos títols basats en personatges i trames creades per l’influent dibuixant nipó Akira Toriyama, mort al març als 68 anys.

Es projectarà ‘Dragon Ball Z: La resurrección de F’, la denovena pel·lícula d’una de les sagues més influents del gènere, i ‘Sand Land’, dirigida per Toshihisa Yokoshima i Hiroshi Koujina, també basada en històries de Toriyama.

Carlos Madrid, director de Cinema Jove, destaca que Toriyama “ha sigut responsable d’incomptables vesprades d’entreteniment per als qui vam ser xiquets en els noranta; els seus personatges de Bola de Drac i Dr. Slump ens van enlluernar amb les seues aventures i el seu humor transgressor”. Per això, des de Cinema Jove li dediquen aquest xicotet homenatge projectant en la pantalla gran als seus personatges, inicialment concebuts en manga i més tard per a la televisió.

El cicle comença el 22 de juny en La Filmoteca de València amb el debut de Yoshimi Itazu, ‘The Concierge’, basada en un manga de Tsuchika Nishimura. La pel·lícula, protagonitzada per una jove conserge en un luxós magatzem del Pol Nord, aborda temes d’acceptació i connexió entre individus de diferents orígens a través de les seues interaccions amb clients animals.

El 24 de juny es projectarà ‘Dragon Ball Z: La resurrección de F’, dirigida per Tadayoshi Yamamuro i estrenada en 2015, la qual va comptar amb la supervisió del propi Toriyama. La combinació de fantasia, acció trepidant i arts marcials continua captivant a la joventut, i l’èxit de taquilla d’aquesta pel·lícula va ajudar a revitalitzar l’interés en la saga, preparant el terreny per a “Dragon Ball Super”.

El cicle conclourà el 29 de juny amb ‘Sand Land’, una pel·lícula ambientada en un futur postapocalíptic on l’aigua és escassa i controlada per un rei avariciós. El protagonista és Beelzebub, príncep dels dimonis, que al costat d’un xèrif humà i el seu ajudant dimoni, cerca una font d’aigua oculta. La trama combina acció, aventura i fantasia, amb el característic humor de Toriyama.