Noticias Festival
Trobada Audiovisual de Joves: el compromís amb l’educació cinematogràfica
  • En aquesta edició els propis estudiants rebran sessions de mentorització personalitzades perquè aprenguen des de l’anàlisi de les seues pròpies obres
  • S’han seleccionat un total de 29 curts dels 95 presentats

Ara és una secció més d’una àmplia programació, però en els seus inicis Cinema Jove era la Trobada Audiovisual de Joves, un certamen dedicat a l’educació cinematogràfica. Al llarg dels seus tres dies de programació, la TAJ es converteix en un punt de referència on professors i alumnes de tota la geografia espanyola poden veure les seues produccions audiovisuals projectades en pantalla gran.

En aquesta edició s’han presentat un total de 95 curts dels quals 29 han sigut seleccionats per a donar forma als cinc programes de curts distribuïts en tres categories: infantil i primària (fins a 12 anys); ESO i Batxillerat (de 13 a 20 anys) i estudiants de cicles formatius i universitats (de 16 a 24 anys). Tots ells realitzats en el marc de produccions escolars, institucions educatives, universitats o escoles de cinema. Les 29 produccions optaran a sis premis principals, dos per categoria, i esments especials en reconeixement a la millor interpretació masculina i femenina, millor fotografia, millor guió i pel·lícula més innovadora.

A més, enguany els propis estudiants rebran unes sessions de mentorització personalitzades perquè aprenguen des de l’anàlisi de les seues pròpies obres després de les projeccions. Gabi Ochoa, director, realitzador i dramaturg, i Emilio Martí, animador, artista i arteterapeuta, guiaran als estudiants en aquestes sessions de mentorització.

Una edició més, la revista Wolters Kluwer-Quaderns de Pedagogia premiarà la labor docent i el programa de La 2 de TVE “La aventura del Saber” atorgarà el premi especial al millor treball realitzat dins de l’àmbit educatiu.