Noticias Encuentro Audiovisual de Jóvenes, Festival,
El EAJ registra un rècord de participació amb 130 treballs

Cinema Jove té els seus inicis en la Trobada Audiovisual de Joves, que va començar en 1985 amb una projecció de pel·lícules escolars. Des de llavors, ha evolucionat fins a convertir-se en una secció competitiva de curtmetratges realitzats per estudiants. Una edició més comptarà amb tres categories: infantil, juvenil i amateur, abastant diferents edats i nivells educatius. La trobada, té el suport i patrocini de l’IVAJ (Institut Valencià de la Joventut).

La participació ha batut rècords enguany, amb un total de 27 curtmetratges seleccionats d’entre 130 propostes presentades. La categoria amateur s’ha destacat especialment, convertint-se en una plataforma per a joves realitzadors en formació que no encaixen en concursos tradicionals ni en seccions oficials de festivals.

El festival també inclou activitats de benvinguda i clausura, amb sessions de mentorització i projeccions en diferents seus. Els tutors inclouen cineastes reconeguts, i enguany se suma Aitana Arhens, directora guanyadora de la secció amateur en l’edició anterior.

Els guardons inclouen diversos premis, accèssits i reconeixements especials, com el premi del programa de televisió ‘L’Aventura del Saber’ de La 2 de TVE. A més, hi ha col·laboracions amb entitats com À Punt, que premiarà els millors treballs en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

El jurat seleccionarà cinc curtmetratges de la categoria amateur per a participar en la setena edició de la Residència de Joves Realitzadors, on rebran orientació i assessorament per a desenvolupar els seus projectes cinematogràfics durant una setmana a València.