Noticias Encuentro Audiovisual de Jóvenes
Dóna principi la III Residència de Cinema Jove

Hui comença en el Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València la III Residència de la Trobada Audiovisual de Joves. Des de hui fins al dia 13, els participants aprendran a treballar les diferents etapes en la creació d’un curtmetratge, des de les primeres fases creatives fins a les relacionades amb la indústria.

Els assistents a la Residència van ser triats durant l’última edició de Cinema Jove, el desembre passat, per curtmetratges que van participar en la Trobada Audiovisual de Joves. Per a aquesta Residència, els estudiants (tots inclosos en la categoria C, amateur o semiprofessional, amb edats compreses entre els 16 i 24 anys) han preparat nous projectes de curts que seran mentorizats per a convertir-los en obres de qualitat professional.

Així, Remedios Sola, que va guanyar l’accés a la Residència pel curt “21” aportarà el projecte ‘Agosto’; Jesús Choya i Diego Zarzuelo, que van ser seleccionats per ‘Ahora que hay tiempo’, entren en la Residència amb el projecte ‘Interior’; Mònica Cambra i Lina Biarnés, els qui van rebre l’Accèssit de categoria C 2020 amb ‘Mareas Ocultes’ a més de guanyar el premi de la Residència, mostraran el seu projecte ‘Pulso y Vacío’; Finalment, Maite Aznar, Claudia Giráldez, Lluna Guerrero i Roberto Pintre, guanyadors del primer premi Categoria C de 2020 per ‘Última Frontera’, treballaran el projecte ‘Niebla’.

Els seus mentors seran els professionals del sector Gabi Ochoa, Begoña Soler i Emilio Martí, els qui els guiaren durant tot el transcurs de la residència. En els següents dies presentaran sessions on s’analitzaran els projectes des del punt de vista del productor i el director finançat, el guió, la construcció de personatges, la direcció d’actors o la producció i pla de treball. Els diferents tallers aniran incidint en cada faceta de la creació cinematogràfica, i permetrà als assistents anar reescrivint i ampliant els seus projectes per a atorgar-los una nova perspectiva i major abast.

Quan arribe l’últim dia els assistents hauran d’estar llestos per a presentar un pitch a productors, exposant un projecte complet de curtmetratge a un nivell professional i tractant de convéncer a representants de la indústria del cinema. Esperem que tant mentors com assistents passen una experiència inoblidable i que aqueixos joves creadors dinamitzen la seua educació cinematogràfica i aconseguisquen convertir-se en cineastes independents el dia de demà.