Noticias Festival
CURT CREIXENT SELECCIONA HUIT CURTMETRATGES PER A PRESENTAR-LOS DAVANT UN JURAT PROFESSIONAL

La huitena edició de Curt Creixent, que se celebra del 27 al 29 de juny en el marc de Cinema Jove, ja ha seleccionat als curtmetratges de la convocatòria de pitch. Dirigit a nous projectes i aquells que ja estan en fase de postproducció, els triats es presentaran davant un jurat especialista format per professionals del sector audiovisual, des de programadors de festivals, productores, docents o assessores, per a rebre feedback sobre l’evolució del seu treball.

Els seleccionats en categoria de desenvolupament de projecte, és a dir, aquells que encara estan en fase de guió són: ‘Cau la nit (Cau la nit)’, curt de ficció de Julu Martínez; ‘En record de Lupi’, de Sil Mars que mescla documental i ficció; el curtmetratge d’animació ‘Soroll’, de Gerardo León i Alberto Corraliza; i el documental que també mescla ficció ‘Zona Zero. Autoretrat d’un maltractador d’oceans’, de David Gaspar.

Així mateix, els triats en la categoria de curtmetratges que estan ja en procés de postproducció són: l’animació ‘Confinament’, de Diana Acién; ‘Pieds-noirs’, documental de Priscilla Rubio; el documental experimental ‘Què serà de mi’, d’Álex Cuellar i Rafa G. Sánchez; i el curtmetratge de ficció ‘Sola no’, de Doriam Alonso.

Tots els responsables d’aquests projectes ja han assistit al taller de formació, que es va celebrar la setmana passada, per a tindre les claus i preparar els seus respectius pitch.

Les sessions de pitching tindran lloc a la Sala 7 de l’Edifici Rialto els dies 27 i 28 de juny, on s’exposaran els curtmetratges seleccionats en fase de guió i en fase de postproducció, respectivament, durant un màxim de 7 minuts. L’assistència a aquestes sessions són obertes i gratuïtes prèvia inscripció des de la pàgina web de Curt Creixent (www.curtcreixent.org).

Entre el jurat de professionals per al pitch de projectes tindrem a Olímpia Pont Cháfer l’experiència dels quals abasta principalment la programació i coordinació de festivals com el Festival de Sevilla i el European Arthouse Cinema Day; Jonay García, cineasta i soci fundador de la productora Digital 104; Susana García, doctora en belles arts, artista plàstica i audiovisual i coordinadora del Festival Prevalga the Animation New Talent; i a Ana Méndez, cofundadora de Mrs. Greenfilm, consultoria estratègica per a productores i plataformes amb l’objectiu d’incloure criteris de sostenibilitat.

Per part seua, el jurat de pitch de curts en fase de postproducció seran Carla Ayala, historiadora de l’art especialitzada en cinema i membre del comité de selecció de curtmetratges en el Festival Internacional Cinema Jove; Queralt Pons Serra, consultora internacional i sòcia fundadora de l’agència col·lectiva MORETHAN, on acompanya als cineastes i les seues pel·lícules en el mercat internacional, amb seleccions a festivals com Berlinale, Rotterdam IFF, Toronto IFF o el Festival de Màlaga; i Emilio Martí, cineasta i animador, a més de arteterapeuta i educador.

Per primera vegada en Curt Creixtent els millors pitcheadores tindran premi. La comunicació dels guanyadors serà publicada en la pàgina web www.curtcreixent.org i els premis seran de dos tipus. El premi À Punt Mitjana, que enguany entra com a col·laborador oficial, comprant els drets d’emissió per un import de 2.000 euros per a aquell curt en fase de postproducció que conquiste al jurat; i el premi del Institut Valencià de Cultura, que consistirà en una assessoria al desenvolupament del curtmetratge en fase de guió per un valor de 1.000 euros.

Les trobades del curtmetratge, Curt Creixent, són un espai de reconeixement de professionals emergents dins del camp de la comunicació audiovisual, oferint sessions de debats, xarrades, projeccions i pitchings amb la finalitat d’acréixer el potencial creatiu, industrial, social i cultural del sector cinematogràfic i audiovisual.

Curt Creixent està organitzat per la Conselleria d’Educació Cultura i Esport, a través del Institut Valencià de Cultura i Cinema Jove, i compta amb el finançament de l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA). És un projecte finançat per la Unió Europea Next Generation EU.