Noticias 50 años de ALCINE, Catálogo Curts CV,
CURT CREIXENT celebra la seua setena edició el 19 i 20 de juny en el marc de CINEMA JOVE

El Institut Valencià de Cultura organitza la setena edició de Curt Creixent, trobades del curtmetratge, que se celebrarà el 19 i 20 de juny en el marc de Cinema Jove. Curt Creixent represa en aquesta edició el format físic, permetent de nou l’intercanvi presencial d’experiències i coneixements. Enguany són dos les jornades en les quals es donen cita especialistes en programació, en l’àmbit institucional o en l’estudi de l’audiovisual, per a conversar i debatre sobre el present del curtmetratge en festivals i plataformes en línia, també tirant una mirada arrere com a testimoniatge de l’evolució del sector.

A més de les xarrades, Curt Creixent compta amb una sessió de pitch de curtmetratges i sessions One-to-One amb professionals. Una oportunitat única per a conéixer millor el sector i la indústria del curtmetratge oberta a tots els perfils, des d’estudiants a professionals. Per a participar en aquestes trobades gratuïtes, només és necessari inscriure’s des de la web www.curtcreixent.org.

L’Edifici Rialto, el Teatre Principal i el Octubre Centre de Cultura Contemporània acolliran les dues jornades de Curt Creixent

El dissabte 19 començarà en Sala 7 (Ed. Rialto) amb la sessió informativa sobre les ajudes públiques a la producció de curtmetratges, a càrrec de Silvia Anoro, Subdirectora General de Foment en l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals, i José Luís Moreno, Director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia del Institut Valencià de Cultura.

Després d’aquesta sessió, en la mateixa Sala 7, es parlarà del sector audiovisual amb perspectiva de gènere amb la presentació del llibre “Directores en la història del curtmetratge espanyol“. L’autor Juan Antonio Moreno i Giovanna Ribes, directora, artista visual, productora i guionista valenciana, conversaran i reivindicaran l’important paper que les directores espanyoles han exercit en la nostra història. El llibre repassa la trajectòria de 154 directores, des de les pioneres Rosario Pi, Margarita Alexandre, Helena Cortesina o Ana Mariscal fins a les joves realitzadores que marquen el signe positiu d’una etapa plena de reconeixements, com Elena López Riera, Natalia Marín, Irene Moray o Laura Ferrés.

Ja a la vesprada en la sala d’actes de l’Octubre CCC, tindrà lloc la sessió de pitching de quatre curtmetratges que estan en fase de postproducció o acabats de finalitzar davant el jurat format per Carmen Serrano (Andalucía Audiovisual, Agencia Andaluza de Instituciones Culturales), Lorena Torres (productora), Carmen Chávez Muñoz (Seminci, Festival Internacional de Cine de Huesca). El jurat, a més, assessorarà a cadascun d’ells en la seua trajectòria i recorregut per festivals i distribució.

I per a finalitzar aquesta primera jornada de Curt Creixent, es presentarà i projectarà el catàleg Curts 2021 Vol.2, una selecció semestral de curts valencians que el Institut Valencià de Cultura promociona en festivals. Per a assistir a aquesta sessió privada serà necessària invitació.

Projeccions de ’50 anos de Alcine’ i el Catàleg Curts 2021 Vol.1

El diumenge 20 de juny, José Manuel Zamora, membre de la Junta Directiva de la Coordinadora del Curtmetratge, presentarà el Arxiu del Curtmetratge Espanyol a la Sala 7 de l’Edifici Rialto. Un ambiciós projecte que s’acaba de posar en marxa i que representarà la web més exhaustiva d’obres, festivals i dades en general de tot el curtmetratge nacional.

Després, es donaran cita els responsables de programació de curts de festivals internacionals com Carmen Chávez Muñoz (Seminci, Festival Internacional de Cine de Huesca), Javier Muñiz (Director del SOIFF Soria International Film Festival), José Manuel Zamora (Director de Abycine) i Luis González (Director de Alcine). Finalitzarà la jornada matinal en Sala 7 amb les trobades One-to-One entre festivals, productors i directors.

Festival de Cine de Alcalá de Henares/Comunidad de Madrid (ALCINE) ha consolidat el seu prestigi fins a convertir-se en un dels certàmens de curtmetratges més importants en l’àmbit nacional. Enguany compleix el seu 50 aniversari i per això Curt Creixent vol celebrar-ho amb ells sent el festival convidat en la seua setena edició. A les 17 hores i en el Teatre Rialto, es presentarà el llibre “Cortografías. Mapas del cortometraje español (2010/2019)“, que reuneix tots els ingredients per a ser llibre de referència per a qui desitge conéixer al detall l’estat de salut i l’evolució del curt espanyol en la segona dècada del nou mil·lenni. Després de la presentació del llibre, es projectarà el programa de curts “50 años de Alcine” amb els curtmetratges: Mañana no es otro día” (David Martín de los Santos, 2015, 24′), “A Story for the Modlins” (Sergio Oksman, 2012, 26′), “Matria” (Álvaro Gago, 2017, 21′), “Yo” (Begoña Arostegui, 2020, 13′). La sessió serà presentada per José Antonio Hurtado, cap de programació de la Filmoteca del Institut Valencià de Cultura, amb la intervenció dels editors Cristina Aparicio, Juanma Ruiz i Jara Yáñez.

I com a fermall final a aquesta setena edició de Curt Creixent es projectarà en el Teatre Principal el Catàleg Curts 2021 Vol.1, la selecció de curts la marxa dels quals va començar al gener i ja estan collint èxits en festivals de tot el món: “Stanbrook” d’Óscar Bernácer, “Proceso de selección“, de Carla Pereira, “Sobre mi familia cuando la pandemia” de Javier Robles, “La luna, Tomascio y Mi abuela” d’Ángel Caparrós, “Mar nuestro” d’Álvaro López Soriano i Franz Blanco i “Los patos” d’Ángela Arregui.