Noticias Festival
Aquesta edició el “Jove” serà Tim Burton

El cicle ‘El Jove…’ s’enfoca en l’etapa inicial de directors actualment reconeguts, projectant les seues primeres pel·lícules, aquelles que podrien haver competit en Cinema Jove. Enguany es destaca a Tim Burton, conegut pel seu estil macabre i gòtic que embolica a personatges inadaptats.

Les projeccions d’aquest cicle, dedicat al jove Tim Burton, es realitzaran del 22 al 27 de juny en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània i inclouen el curtmetratge ‘Frankenweenie’ (1984) i els llargmetratges ‘Eduardo Manostijeras’ (1990), ‘La gran aventura de Pee Wee’ (1985), ‘Ed Wood’ (1994), ‘Mars Attacks’ (1996) i ‘Sleepy Hollow’ (1999).

Burton, a més de director, és guionista, productor, dibuixant i animador. ‘Frankenweenie’ (1984) va revitalitzar el gènere d’animació stop-motion, narrant la història d’un xiquet que ressuscita al seu gos amb el poder de la ciència.

‘La gran aventura de Pee Wee’ (1985) va ser el seu debut en el llargmetratge, una comèdia d’aventures protagonitzada per Paul Reubens. ‘Eduardo Manostijeras’ (1990), protagonitzada per Johnny Depp, Winona Ryder i Dianne Wiest, critica la superficialitat i el consumisme a través de la història d’un home amb tisores per mans.

En ‘Ed Wood’ (1994), Burton homenatja el director de cinema de sèrie B, Ed Wood, interpretat per Johnny Depp. ‘Mars Attacks!’ (1996), protagonitzada per Jack Nicholson, és un tribut a la ciència-ficció dels anys cinquanta amb un toc humorístic.

El cicle culmina amb ‘Sleepy Hollow’ (1999), una obra de cinema neogòtic on Johnny Depp i Christina Ricci investiguen la llegenda d’un genet sense cap.

Entrades a la venda ací.