Noticias Webseries
Cinema Jove es converteix en aparador de les webseries més audaces

El festival ha programat 13 sèries online d’Argentina, Canadà, Austràlia, EUA, Alemanya, Itàlia, França, Regne Unit i Uruguai

La plataforma Flooxer emetrà les seues aclamades sèries Paquita Salas i Temporada baja, amb la presència de Brays Efe

L’espanyol David Victori presentarà el seu projecte Zero, produït per Ridley Scott i Michael Fassbender

Per segon any consecutiu, Cinema Jove reserva un espai del seu programa a la forma més estimulant d’entreteniment sorgida després de la televisió, les webseries. El cap de setmana del 24 i el 25 de juny es projectarà un total de 13 ficcions online procedents d’Argentina, Canadà, Austràlia, EUA, Alemanya, Itàlia, França, Regne Unit i Uruguai.

Un bon assortiment vénen avalades amb reconeixements en festivals i premis internacionals. Discocalypse, Perverts Anonymous o Hidden han guanyat guardons en Raindance, Berlin Web Fest, Die Seriale i Vancouver Web Festival. La comèdia Neems Theme’s arriba a la Secció Oficial després de guanyar el premi especial del festival de webseries més gran d’EUA, Los Angeles Web Series Festival, on ha sigut seleccionada directament pel seu director, el productor de televisió premiat amb un Emmy Michael Ajakwe Jr., per a representar al seu festival en Cinema Jove.

Entre les produccions, hi ha dues de directors espanyols, Lander Camarero, que ha rodat The Coffee Advisors a EUA., un fals documental en clau de comèdia sobre un tema tan peliagudo com l’11-S, i David Victori, responsable de Zero, un projecte produït per Ridley Scott i Michael Fassbender.

Entre la collita arreplegada en Cinema Jove hi ha diverses visions catastrofistes del futur proper, filies sexuals, comèdies policíacas, una comèdia nadalenca i un apocalipsi zombie. Totes elles s’exhibiran en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània.

La línia exemplar de Flooxer

AtresMedia és, a dia d’avui, l’únic grup de comunicació que està apostant de forma intensa per les ficcions online a Espanya. I ho fa a través de la seua plataforma de continguts audiovisuals Flooxer. Per aquest motiu des de l’organització de Cinema Jove s’haja decidit dedicar una jornada a la seua labor, amb la programació, fora de concurs, de les seues dues sèries més reeixides, Paquita Salas, primera webserie guardonada en els Premi Feroç en la categoria de sèries de televisió, a millor sèrie, actor protagonista (Brays Efe) i actriu de repartiment (Belén Cuesta) -com ja va ocórrer amb Netflix quan va començar a colar-se en els Emmy-, i Temporada baja, entre l’equip tècnic de la qual i artístic hi ha abundant presència valenciana. La presentació d’ambdues sèries comptarà amb la presència dels seus creadors i protagonistes.

Cuitas del sector

Aquesta edició, a més hi haurà dues taules redones per a prendre-li el pols al sector en termes de producció i distribució. El 24 de juny, i sota el provocador títol de Com produir una webserie sense anar a la presó, s’analitzarà la tasca espartana de triar el model de finançament adequat per a un projecte en aquest format.

Per a debatre sobre la rentabilització i l’amortització del format, estaran presents la productora de la sèrie Malviviendo i jurat de la Secció Oficial de Webseries de Cinema Jove, Teresa Segura, la productora de Temporada Baja, María Maroto, i la responsable de desenvolupament de producte de Flooxer, Mafalda González.

El diumenge, 25 de juny, serà el moment de preguntar-se si Hi ha vida després de Youtube? En aquesta segona taula redona s’exposarà l’enganyosa creença entre els creadors nóveles que el procés de distribució acaba pujant el seu producte al canal Youtube. Gens més lluny de la realitat.

Els ponents de la taula seran el director de Flooxer, Emilio Sánchez i els membres del jurat de Cinema Jove Henry Gagnon, director de la companyia canadenca HG Distribution, i Meredith Burkholder, directora de Berlin Web Fest.

Cinema Jove és el festival cinematogràfic de l’Institut Valencià de Cultura i té com a objectiu la promoció de joves cineastes. La cita amb les últimes tendències de l’audiovisual està programada del 23 de juny a l’1 de juliol.