Noticias Festival
Cinema Jove prepara la seua 35ª edició
  • L’artista Marta Pina serà l’encarregada de realitzar la imatge d’enguany
  • El Festival se celebrarà del 19 al 27 de juny

El Festival Internacional de València – Cinema Jove, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, torna al juny amb el millor del cinema internacional realitzat per joves. Cinema Jove és un dels festivals més longeus del territori valencià; enguany tindrà lloc la seua 35 edició, i se celebrarà del 19 al 27 de juny. L’artista i il·lustradora Marta Pina serà l’encarregada de crear la imatge d’enguany.

Des de l’any 2017 la imatge de Cinema Jove ha sigut a càrrec de diferents artistes i il·lustradores que any rere any han plasmat la filosofia del festival. La cartelleria ha sigut realitzada per artistes com Patricia Bolinches (2017), Daniel Rueda i Anna Devís (2018) i David de las Heras (2019). Enguany l’encarregada de plasmar la imatge de la 35 edició del festival serà Marta Pina, dissenyadora i il·lustradora que utilitza mitjans tradicionals al costat de sistemes d’impressió més actuals sent una dels seus senyals d’identitat el collage.

Els treballs de Marta Pina s’han pogut veure en la cartelleria de diferents festivals com Bing Bang Dones del MuVIM, Christmas Design Festival de Las Naves o en revistes com La leche, Bostezo o DXI Magazine.

Marta Pina crea peces úniques que narren d’una manera molt visual, a la manera de fotogrames reconvertits, tot allò que representa Cinema Jove: un festival eclèctic, jove, replet de primeres obres i que convida a l’exploració, sense oblidar la seua llarga trajectòria i grans clàssics.

Pina reconeix ser consumidora del festival, sent Cinema Jove una de les primeres experiències culturals que recorda en instal·lar-se a València en la seua època d’estudiant, la qual cosa li aportava una perspectiva com a públic que ha enriquit l’obra. La seua capacitat de treball ha aportat un gran ventall de possibilitats a l’hora de jugar amb la imatge, recordant que, no solament es tracta d’una imatge gràfica, sinó que es recalca la importància del moviment dins de l’estàtic a l’hora de la creació dels diferents formats, tant xarxes socials com cartelleria urbana, la qual cosa que està totalment d’acord amb el cinematogràfic.