Noticias Futuro de cine
Cinema Jove li augura ‘Un futuro de cine’ a l’actriu valenciana Paula Usero

• La intèrpret és una de les protagonistes del fenomen global ‘#Luimelia’ i va estar nominada al Goya pel seu paper en ‘La boda de Rosa’

El festival Cinema Jove reconeixerà en la seua 36a edició amb el premi ‘Un futuro de cine’ a l’actriu Paula Usero (València, 1991). El festival internacional de cinema, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, augura cada edició un pervindre d’èxits a intèrprets de la nova tongada de la indústria audiovisual espanyola. Talents contrastats hui com els d’Elena Anaya, Marta Etura, Carlos Areces, Leticia Dolera i Adrián Lastra van rebre aquest reconeixement en passades ocasions.

Carlos Madrid ha destacat “la versatilitat de formats i de personatges interpretats” per l’actriu, que als seus 29 anys ja és una referent en el panorama audiovisual espanyol.

L’èxit de la sèrie ‘#Luimelia’, així com les seues nominacions en 2021 al Goya a millor actriu revelació, a actriu de repartiment en els Premis Feroç i en les Medalles CEC pel seu treball en la pel·lícula ‘La boda de Rosa’ (Icíar Bollaín), són la confirmació del talent d’una intèrpret que es va posar per primera vegada davant de les càmeres quan encara era una xiqueta.

Paula va debutar fent publicitat per a televisió i encara que arribat el moment d’iniciar els seus estudis universitaris es va inscriure en la Facultat de Ciències Polítiques, en segon any va deixar la carrera guiada pel seu instint i es va presentar a les proves d’accés a l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de València.

Durant els seus anys d’estudi va participar en els muntatges escènics de ‘Macbeth’, ‘La habitación de Isabella’ i ‘La casa de Bernarda Alba’, entre altres, i estant encara en tercer curs, en 2015 va debutar en el cine amb ‘El Olivo’, dirigida per Icíar Bollaín.

El seu primer paper en televisió li va arribar en 2017 amb el personatge d’Inés en ‘Velvet Colección’, de Movistar +. Després de la seua aparició en ‘Paquita Salas’, l’any 2018 es va incorporar a la sisena temporada de la sèrie ‘Amar es para siempre’, d’Antena 3, interpretant Luisita Gómez, un personatge amb què va traspassar fronteres fins al punt que, després de dues temporades en les sobretaules d’Antena 3, Paula Usero i Carol Rovira van fer el salt a la plataforma d’Atresmedia per a protagonitzar ‘#Luimelia’.

Aquest ‘spin off’ dels seus personatges en la sèrie de sobretaula és un original d’ATRESplayer PREMIUM. La seua tercera temporada es va emetre en la secció websèries de l’última edició de Cinema Jove. Actualment es troba en fase de rodatge de la seua quarta temporada, erigida en un fenomen mundial. Tant és així que els seus pròxims huit episodis, inicialment de huit minuts, s’han ampliat a una duració de mitja hora. La proposta es caracteritza per retratar una relació lèsbica de parella que trenca estereotips i per la incorporació de noves eines, com la ruptura de la quarta paret.

“Estem contant una història d’amor des de la pura honestedat i el respecte absolut”, ha destacat Usero del seu personatge, que ha traspassat barreres i ha arribat al públic de nombrosos països on les relacions homosexuals estan prohibides.

En televisió, Paula també ha participat en la sèrie ‘Justo antes de Cristo’, de Movistar +, i en ‘La Cocinera de Castamar’ (Atresmedia), disponible en Atesplayer, Antena 3 i Netflix.

Paula Usero visitarà València en el transcurs del festival, programat entre el 18 i el 26 de juny, per a rebre el premi ‘Un futuro de cine’ i participarà en una trobada amb el públic.