Noticias Encuentro Audiovisual de Jóvenes
Cinema Jove incorpora una residència d’estudiants a la Trobada Audiovisual de Joves
  • La residència se celebra al Col·legi Major Rector Peset entre el 3 i el 7 de setembre per a reforçar el vincle amb l’educació cinematogràfica
  • La iniciativa de l’IVC acull alumnat universitari i de centres formatius guanyadors de la Trobada Audiovisual de Joves

El Festival Internacional de Cinema de València – Cinema Jove, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, incorpora en la seua 33a edició una novetat que reforça el seu vincle amb l’educació cinematogràfica dels més joves. Entre el 3 i el 7 de setembre la mostra organitzarà una residència d’estudiants en què es formarà els responsables dels treballs més destacats de la categoria C de la Trobada Audiovisual de Joves, que comprén l’alumnat universitari i de centres formatius.

“Es tracta d’una iniciativa important, perquè permet a Cinema Jove tindre una activitat fora de les dates d’aquesta edició, programada entre el 22 i el 29 de juny. La residència perllongarà així la presència del festival al llarg de l’any”, ha destacat el director del festival, Carlos Madrid.

A diferència de la dinàmica que se segueix durant la TAJ, en què es premien curts prèviament desenvolupats pels estudiants, en la residència es guiarà professionalment des de zero la posada en marxa d’un projecte audiovisual.

La iniciativa té el suport de la Universitat de València, que cedeix el Col·legi Major Rector Peset per a impartir la formació. En total es treballarà en la preparació de cinc projectes.

Els estudiants seran orientats pels mentors Gabi Ochoa, director, realitzador i dramaturg, i Emilio Martí, animador i artista. Tots dos professionals els formaran en aspectes pràctics com la revisió del guió, la preproducció, l’‘storyboard’, el pla de rodatge, l’economització de mitjans i la distribució.

“La residència permetrà als cineastes del futur tindre una preparació prèvia al desenvolupament d’un projecte i no només una valoració posterior, com així ocorre en la Trobada Audiovisual de Joves. De manera que amb aquesta iniciativa els estudiants començaran a professionalitzar-se”, ha valorat Carlos Madrid.

La sement de Cinema Jove

La Trobada Audiovisual de Joves és el germen del hui consolidat Cinema Jove. El que fóra embrió s’ha convertit en l’actualitat en un apartat destinat a l’educació cinematogràfica dins del festival internacional. Aquesta edició se celebra del 27 al 29 de juny.

Al llarg dels seus tres dies de programació, la TAJ s’erigeix en un punt de referència en què professorat i alumnat de tota la geografia espanyola poden veure les seues produccions audiovisuals projectades en pantalla gran. La programació es distribueix en tres categories: Infantil i Primària (fins a 12 anys); ESO i Batxillerat (de 13 a 20 anys), i estudiants de cicles formatius i universitats (de 16 a 24 anys).

Les produccions seleccionades opten a sis premis, dos per cada una de les categories, i esments especials en reconeixement a la millor interpretació masculina i femenina, millor fotografia, millor guió i pel·lícula més innovadora.

Enguany es repetirà l’experiència pilot de l’última edició, per la qual els estudiants van rebre sessions de mentorització personalitzades per a aprendre des de l’anàlisi de les seues pròpies obres després de les projeccions.