Noticias Festival
Cinema Jove incorpora al seu palmarès el premi Feroz al millor curtmetratge espanyol
 • La Associació d’Informadors Cinematogràfics d’Espanya (AICE) se suma a la nova etapa de Cinema Jove
 • L’AICE lliura anualment els premis Feroz, avantsala dels Goya, i considerats els Globus d’Or de l’audiovisual espanyol
 • Més de 180 periodistes i crítics de cinema votaran el millor curt espanyol dels programats en la Secció Oficial del festivalCinema Jove uneix forces amb l’ Associació d’Informadors Cinematogràfics d’Espanya (AICE) i incorpora un nou guardó al seu palmarès. L’AICE lliurarà el premi Feroz® al Millor Curt en el si del festival cinematogràfic de l’Institut Valencià de Cultura.

  L’AICE és un grup plural de més de 180 periodistes i crítics dedicats a informar sobre cinema en televisió, ràdio, premsa i Internet de tot el país. Des de 2014 lliuren els premis Feroz® per a destacar el millor de la producció cinematogràfica espanyola de l’any. Els guardons es consideren l’avantsala dels Goya i són coneguts, col·loquialment, com els Globus d’Or espanyols.

  “La incorporació d’aquest nou premi a Cinema Jove ens genera un gran entusiasme, perquè li suposarà una major trajectòria al curt espanyol guardonat. Els premis Feroz® aporten als projectes que reconeixen una empremta d’audàcia, risc i jove autoria que  generarà expectatives sobre el curtmetratge premiat“, celebra el director de Cinema Jove, Carlos Madrid.

  Seguint la seua línia d’ampliar la presència dels premis al llarg de tot l’any, més enllà de la seua gala anual, l’AICE atén així la solidesa i qualitat del sector del curtmetratge espanyol, i recompensarà la millor producció de menys de 30 minuts d’entre les 15 seleccionades per Cinema Jove.

  “La nostra aliança amb Cinema Jove”, continua Vallín, “que se suma a la que desenvolupem des de fa tres anys amb els Festivals de Sant Sebastià i Màlaga, ens permetrà incorporar un reconeixement anual a la producció del sector del curt, tan sovint vehicle d’iniciació dels futurs directors de llargmetratges, però que també constitueix en si mateix un format narratiu ple que al llarg de les dècades, ha evolucionat en paral·lel al llargmetratge, i ha anat sofisticant i enriquint els seus codis”.

  El projecte guanyador del Feroz Cinema Jove al Millor Curt rebrà una medalla similar a les quals l’Associació lliura ja en els festivals de Màlaga i Sant Sebastià, on es voten els premis Feroz Puerta Oscura i Feroz Zinemaldia, tots dos destinats a enaltir la millor pel·lícula de les seues respectives seccions oficials.

  Segons el president de l’AICE, Pedro Vallín, “amb aquest premi, l’Associació vol atendre una demanda que va nàixer quasi alhora que els nostres premis, la de premiar els millors curtmetratges, però que sempre va suposar un gran desafiament davant la dificultat que suposa la magnitud de la producció de curts espanyols”.

  El Festival Internacional de Cinema de València – Cinema Jove està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, i té com a objectiu la promoció de joves cineastes. La cita amb les últimes tendències de l’audiovisual està programada del 23 de juny a l’1 de juliol.