Noticias Festival
Cinema Jove aposta pel cinema inclusiu amb la projecció del curtmetratge ‘XMILE. Un somriure per als sentits’
  • La projecció anirà acompanyada d’una conferència del seu autor, Miguel Ángel Font, sobre sensibilització cultural
  • Se celebrarà demà a les 11 h. en la Sala José Sancho
  • El curtmetratge és accessible per a persones amb discapacitats visuals i auditives gràcies a la tecnologia Olorama

Demà, dissabte 1 de juliol a les 11 h. en la Sala José Sancho tindrà lloc l’activitat ‘Xmile, un somriure per als sentits’, una conferència i projecció sobre sensibilització cultural accessible per a totes les discapacitats sensorials i inclusiva.

Aquest projecte, dirigit pel valencià Miguel Ángel Font, és el primer a haver-hi tractat el cinema a través dels cinc sentits, de manera que les persones cegues, sordes i sordcegues han pogut accedir a una disciplina artística que no sempre les ha tingut en compte com a públic.

És una proposta des de l’empatia, a través de la qual es compartiran idees perquè incloure a totes les persones dins d’una sala de cinema deixe de ser alguna cosa anecdòtic o poc conegut.

XMILE és el primer projecte europeu dissenyat per a fer-se olor en directe durant les seues projeccions gràcies a la tecnologia de Olorama. Est ha sigut el punt de partida perquè el projecte s’haja fet accessible per a persones amb discapacitats visuals i auditives, aproximant-nos al disseny audiovisual per a tots i totes.

Miguel Ángel Font Bisier (Gener, 1987), realitzador audiovisual valencià, ha escrit i dirigit projectes audiovisuals molt diversos.

En 2010 inicia la seua premiada trilogia de fashion film ‘Eiénesis’, una de les precursores d’aquest format a Espanya. Dins del gènere del terror ha realitzat treballs com a Nafres (2012) o Sinnside (2013), tots dos estrenats en la Secció Oficial del Festival de Sitges, guanyant amb Sinnside el prestigiós Méliès de Plata a Millor Curtmetratge Europeu 2015.

En el terreny del videoclip ha treballat per a grups com Motörhead.

XMILE és el seu nou curtmetratge, que arriba després de collir centenars de seleccions i nominacions en festivals amb els seus anteriors treballs.