Noticias Festival
Aquesta és l’actualitat dels nostres premiats més recents

Malgrat totes les alteracions que ha suposat la crisi generada per la COVID-19 a nivell global, molts plans segueixen avant, encara que siga a un altre ritme. Hui us parlarem de l’actualitat d’alguns protagonistes de les últimes edicions de Cinema Jove.
El nostre premi Lluna de València de 2017, Pablo Trapero, recentment es va encarregar de dirigir tres episodis de la sèrie ZeroZeroZero, estrenada aquest mateix 2020 i ja disponible en Amazon. El seu següent pla és la pel·lícula The Paris Trap, protagonitzada per l’actriu Lily James i amb un guió escrit per Daniel Taplitz. La pel·lícula, encara en estat de pre-producció, serà un thriller amb aires a Polansky i a Hitchcock, amb una confusió que converteix unes vacances en un malson.

Parlem ara d’Elena Martín, premiada Un Futur de Cinema en 2017 junt amb Adrián Lastra. L’actriu i directora catalana comença fort el 2020: ha participat en la minisèrie d’HBO En casa, junt amb Leticia Dolera, Rodrigo Sorogoyen, Paula Ortiz i Carlos Marqués-Marcet. El projecte pretén esprémer la creativitat de diferents professionals del cinema amb les limitacions del més estricte confinament i únicament amb un mòbil com a càmera.
A més, la catalana forma part de l’equip de guionistes que han treballat en la sèrie d’Atresmedia Veneno, sobre la vida de la famosa transsexual Cristina Ortiz, àlies ‘La Veneno’, dirigida per Javier Calvo i Javier Ambrossi. Actualment està en plena emissió i disponible des de Atresplayer.

Fernando Bovaira, el prestigiós productor valencià que va guanyar en 2018 el premi Lluna de València, tampoc no pot parar. Després de treballar amb Alejandro Amenábar en la producció de Mientras dure la guerra, guanyador de cinc premis Goya, ara es troba en la pre-producció d’un altre projecte, també amb el director hispà-xilé. Es tracta de l’adaptació del còmic de Paco Roca i Guillermo Corral El Tesoro del Cisne Negro en forma de sèrie per a Movistar+. Encara no tenim data d’estrena per a aquest projecte.

Pel seu costat, Pablo Molinero, premi Un Futur de Cinema de Cinema Jove en 2018, té entre mans un nou projecte per a la gran pantalla: El verano que vivimos, dirigida per Carlos Sedes (El club de los incomprendidos). Javier Rey i Blanca Suárez completen el planter d’actors principals d’aquest drama romàntic que té pensat estrenar-se el pròxim 6 de novembre.

Tornem la nostra atenció ara cap al director portugués Miguel Gomes. Premi Lluna de València en Cinema Jove 2019, es troba a la meitat del rodatge de Selvajaria, el seu nou llargmetratge. Una producció combinada de Portugal, França, el Brasil, la Xina i Grècia que es va veure detinguda per la crisi de la COVID-19. El film encara en desenvolupament va participar en el Festival de Cinema de Locarno, Suïssa, com a manera de visibilitzar l’impacte de l’actual situació al cinema.
Selvajaria, projecte que el director ens va revelar en la seua visita a Cinema Jove 2019, porta a la pantalla gran un text fonamental de la literatura brasilera, Los sertones, d’Euclides da Cunha. Esperem que el rodatge es reprenga prompte i amb èxit i així poder gaudir de més pel·lícules seues.

Acabem amb els nostres dos últims premis Un Futur de Cinema en Cinema Jove 2019. D’una banda, Pol Monen porta un any 2020 bastant atrafegat: acaba d’acabar el rodatge de Con quién viajas, i prompte estrenarà la sèrie Albanta en Atresmedia. A més, la pel·lícula de Netflix El practicante, en la qual Monen comparteix repartiment amb Mario Casas, s’estrenarà prompte en la popular plataforma de streaming.
Con quién viajas, debut en la direcció de Martín Cuervo, és una comèdia que succeeix en un trajecte de BlaBlaCar. Esperem conéixer la data d’estrena.

Greta Fernández, pel seu costat, després de triomfar en l’últim Festival de Sant Sebastià amb la Concha de Plata per La hija de un ladrón, es prepara per a interpretar a una jove Teresa de Jesús en el film sobre la seua vida que la directora Paula Ortiz (La novia) està preparant. L’actriu madrilenya Blanca Portillo interpretarà a la Santa en els seus anys de maduresa. Encara haurem d’esperar una mica per a veure a totes dues interpretar aqueix paper en la gran pantalla.

És un alleujament comprovar que malgrat tota la pertorbació i sobresalt que ha suposat l’actual crisi sanitària en el món del cinema, continuem tenint a grans professionals treballant de valent per a oferir-nos els millors continguts culturals.